עוגה לפסח: פאדג' שוקולד מושחת

כן, הכיפה מתבקעת אחרי האפייה, וכן, כשפורסים את העוגה היא קצת מתפוררת למעלה ובצדדים, אבל הטעם, הו הטעם! עוגת שוקולד כמו שעוגת שוקולד צריכה להיות: כהה, קרמית, שוקולדית ומרוכזת, והיא גם נטולת גלוטן. מתכון מתוך הספר "שי לי מבשלת חג האביב"

שי-לי ליפא
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שי-לי ליפא
דירוג הגולשים
5 כוכבים
פאדג' שוקולד לפסח
פאדג' שוקולד לפסחצילום: דניאל לילה

רכיבים

  • 5 ביצים
  • 2/3 כוס (140 גרם) סוכר
  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 200 גרם חמאה או מחמאה, חתוכה לקוביות
  • 1 כף ברנדי או קוניאק
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 1 כף קורנפלור
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים

להגשה:

  • אבקת סוכר

הוראות הכנה

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

מקציפים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר כ-5 דקות לקצף תפוח ובהיר מאוד.

בינתיים ממיסים את השוקולד והחמאה או המחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

מוסיפים לתערובת השוקולד את הברנדי, אבקת הקקאו, הקורנפלור והשקדים הטחונים ומערבבים לתערובת אחידה.

מקפלים לתערובת השוקולד את קצף הביצים ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.

אופים בתנור החם כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח אך לא רטוב לגמרי. מצננים היטב.

מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה לפחות.

שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים.

מפזרים מעל את אבקת הסוכר ומגישים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ