אורז פרסי לבן וחגיגי (צֶ'לוֹו) - מתכונים לפסח - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אורז פרסי לבן וחגיגי (צֶ'לוֹו)

אורז בזעפרן הוא חגיגה אמיתית, במיוחד כשהופכים אותו כעוגה ומקשטים בקליפות תפוז, עלי ורדים, שבבי שקדים מולבנים ופיסטוקים. מתכון מתוך הספר "מטבח פרסי" בהוצאת לאנצ'בוקס

6 מנות דרגת קושי: קל
אורז פרסי לבן וחגיגי של רותם ליברזוןף עם גזר ועלי ורדים
צילום מנות : דן פר

ללא הקישוטים זהו המתכון הבסיסי של אורז לבן, המלווה מאכלים רבים, הלחם והחמאה של המטבח הפרסי.

4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

4 כוסות אורז

1 כף גדושה מלח
שמן
1 כף מי זעפרן
1 גביע (130 גרם) יוגורט יווני

למי הזעפרן [ ל–¼ ליטר ]

5 חוטי זעפרן

¼ כפית סוכר
4 כפות מים רותחים

להגשה חגיגית

2 כפות שמן
כוס קליפות תפוז חתוכות לגפרורים
כוס שבבי שקדים קלויים
כוס פיסטוקים קלויים (במחבת ללא שמן) וחצויים
כוס עלי ורדים (להשיג בחנויות תבלינים ובשווקים)

*כלים מיוחדים

מכתש ועלי

הוראות הכנה

בקערה משרים את האורז במים במשך 30 דקות. בכל 10 דקות מסננים ושוטפים את האורז, עד שהמים הניגרים מהמסננת צלולים לחלוטין.

בסיר גדול מביאים לרתיחה מים ו–1 כף גדושה מלח על אש גדולה. מוסיפים את האורז ומבשלים במשך 7 דקות, לדרגת חצי בישול. מסננים ומניחים בקערה.

בסיר רחב עם תחתית עבה יוצקים שמן עד לגובה ½1 ס"מ ומחממים על אש בינונית.

בקערה מערבבים מכמות האורז, מי זעפרן* ויוגורט. מוסיפים לסיר ומהדקים לשכבה אחידה.

מוסיפים את שאר האורז ללא הידוק ובעזרת ידית כף עץ מחוררים באורז ארובות לשחרור האדים.

מכסים את הסיר במגבת ומעליה המכסה ומבשלים על אש גדולה במשך 8-6 דקות, ליצירת התָהֶ–דִיג, תחתית האורז הפריכה.

מקטינים את האש ומבשלים במשך 40 דקות נוספות.

מכינים את הקישוטים: במחבת מחממים את השמן, וכשהוא חם מוסיפים את קליפות התפוז ומטגנים במשך 3-2 דקות.

כשהאורז מוכן מצננים את תחתית הסיר במים קרים. הפרשי הטמפרטורות יחלצו את האורז. הופכים את הסיר על מגש גדול.

מפזרים מעל את קליפות התפוז המטוגנות, שבבי השקדים, הפיסטוקים הקלויים ועלי הוורדים ומגישים.

*הכנת מי הזעפרן:

במכתש מניחים את חוטי הזעפרן והסוכר וכותשים בעזרת העלי לאבקה. מעבירים לכוס.
מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב. מניחים בצד למשך 15 דקות, עד לקבלת נוזל בצבע כתום עז.

טיפים

את מי הזעפרן מומלץ להכין בכמות קטנה, ולהשתמש כשהם טריים, כל פעם כשצריך, כך טעמם וצבעם נשמרים. תוספת הסוכר אינה חובה אבל הוא עוזר לקרמול, לכן אל תוותרו עליו כשאתם מכינים מי זעפרן עבור מנות שייהנו מתוספת עדינה של גוון ושל מתיקות. המתכון כאן הוא בסיסי ומשתלב במאכלים פרסיים רבים, למשל אורז מתוק, פשטידת אורז עם קטניות או אורז עם גזר, צימוקים וקימל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות