אורז פרסי ירוק (סַבְּזִי פּוֹלוֹו) - מתכונים לפסח - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אורז פרסי ירוק (סַבְּזִי פּוֹלוֹו)

מתכון לאורז ירוק פרסי מתפקע מירוקים ומבושם תבלינים מתוך הספר "מטבח פרסי" של רותם ליברזון בהוצאת לאנצ'בוקס

6-8 מנות דרגת קושי: קל
אורז פרס ירוק עם עשבי תבלין ואפונה ירוקה
צילום מנות : דן פר

אני נוהגת להכין את האורז הירוק בדיוק כמו שסבתא שלי נהגה להכין אותו, בהבדל אחד: אני משחררת לגמרי את הרסן עם כמות הירוקים. אני משתמשת בכמות כפולה ממה שסבתא הייתה שמה ומגוונת עם עלי נענע וטרגון, שלא נכנסו לסירים בבית של סבתא.
 

 

6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

½ ק"ג אורז פרסי או בסמטי

מלח
כוס שמן
½ כף כורכום או 10 חוטי זעפרן מושרים במשך כ–10 דקות
במים רותחים
2 תפוחי אדמה מקולפים
וחתוכים לפרוסות בעובי ½1 ס“מ
½ צרור פטרוזיליה, רק העלים, קצוץ דק
½ צרור כוסברה, רק העלים,
קצוץ דק
½ צרור נענע קצוץ דק
4 גבעולי טרגון, רק העלים, קצוצים דק
1 צרור שמיר קצוץ דק
½ שקית (400 גרם) אפונה
עדינה קפואה
3 שיני שום קצוצות
8-7 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

הוראות הכנה

בקערה משרים את האורז במים במשך 30 דקות. בכל 10 דקות מסננים ושוטפים את האורז, עד שהמים הניגרים מהמסננת צלולים לחלוטין.

בסיר גדול מביאים לרתיחה מים ו–1 כף גדושה מלח על אש גדולה. מוסיפים את האורז ומבשלים במשך 7 דקות, לדרגת חצי בישול. מסננים ומניחים בקערה.

בסיר שבו בושל האורז מחממים את השמן על אש קטנה. כשהשמן
חם מוסיפים את הכורכום או מי זעפרן ומחממים במשך כ–5 דקות,
עד לקבלת נוזל בצבע כתום עז. מוציאים 2 כפות שמן ושומרים בצד.

מרפדים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי אדמה בשכבה צפופה.

מוסיפים לקערת האורז את עלי הפטרוזיליה, כוסברה, נענע, טרגון, שמיר, אפונה, שום ובצל ירוק, מתבלים במלח ומערבבים היטב.

מוסיפים את תערובת האורז לסיר מבלי לגעת בו בידיים ומבלי להדק אותו. בעזרת ידית כף עץ מחוררים באורז ארובות עד לשכבת תפוחי האדמה, לשחרור האדים.

מכסים את הסיר במגבת ומעליה המכסה ומבשלים על אש גדולה במשך 8-6 דקות, ליצירת התָהֶ–דִיג, תחתית האורז הפריכה. מקטינים את האש ומבשלים במשך 40 דקות נוספות.

יוצקים מעל האורז את השמן ששמרנו ובעזרת מזלג מערבבים בעדינות. מכסים את הסיר במגבת ובמכסה ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.

מסירים מעל האש. מצננים את תחתית הסיר במים קרים. הפרשי הטמפרטורות יחלצו את האורז. הופכים את הסיר על מגש גדול ומגישים.

האורז במיטבו ביום ההכנה, אך יישמר בקופסה במקרר עד יומיים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות