אורז פרסי אדום עם בשר ועגבניות (אֶסְלָאמְבּוּלִי פּוֹלוֹו) - מתכונים לפסח - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אורז פרסי אדום עם בשר ועגבניות (אֶסְלָאמְבּוּלִי פּוֹלוֹו)

ארוחה שלמה בסיר אחד יפהפה, שמסתדר כמגדל שכבות של אורז ובשר. מתכון מתוך הספר "מטבח פרסי" של רותם ליברזון, בהוצאת לאנצ'בוקס

4-6 מנות דרגת קושי: קל
אורז פרסי אדום עם בשר ועגבניות, של רותם ליברזון
צילום מנות : דן פר

את הבשר מבשלים בעגבניות והוא מקבל גוון אדמדם וכמו רוב תבשילי האורז הפרסי, גם פה ההגשה מלאת רושם: את הסיר הופכים על צלחת גדולה וחושפים צבעוניות מקסימה.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק
1 כפית כורכום
1 כפית קינמון
½ ק"ג בשר בקר לצלי קצוץ
דק בסכין
1 כף רסק עגבניות
2 קופסאות שימורים (800 גרם) עגבניות מרוסקות
5 שיני שום כתושות
3 כוסות אורז
מלח
שמן

*כף מי זעפרן

למי הזעפרן:

5 חוטי זעפרן

¼ כפית סוכר

4 כפות מים רותחים

כלים מיוחדים

מכתש ועלי

הוראות הכנה

הכנת הבשר:

במחבת, מחממים 3 כפות שמן זית על אש בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל, הכורכום והקינמון, מערבבים היטב ומטגנים במשך 6-5 דקות, עד להזהבה.

מוסיפים את הבשר ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב כך שהרסק עוטף את הבשר ומטגנים יחד במשך 6-5 דקות. 

מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת השום הכתוש, מערבבים ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים במשך כשעה, עד שהבשר רך מאוד. אם צריך מוסיפים מעט מים. מניחים בצד.

הכנת האורז:

בקערה, משרים את האורז במים במשך 30 דקות. בכל 10 דקות מסננים ושוטפים את האורז, עד שהמים הניגרים מהמסננת צלולים לחלוטין.

בסיר גדול מביאים לרתיחה מים ו–1 כף גדושה מלח על אש גדולה. מוסיפים את האורז ומבשלים במשך 7 דקות, לדרגת חצי בישול. מסננים ומניחים בקערה. 

הרכבת המנה:

בסיר רחב עם תחתית עבה, יוצקים שמן עד לגובה 1 ס"מ ומי זעפרן*. כשהשמן חם, מוסיפים מכמות האורז ומהדקים לשכבה אחידה. מפזרים מעל מתערובת הבשר.

חוזרים על סדר הפעולות עם נוסף מכמות האורז ומעליו מתערובת הבשר.

חוזרים על סדר הפעולות עם האורז ותערובת הבשר הנותרים.

בעזרת ידית כף עץ מחוררים באורז ארובות לשחרור האדים.

מכסים את הסיר במגבת ומעליה המכסה ומבשלים על אש גדולה במשך 8-6 דקות, ליצירת התָהֶ–דִיג, תחתית האורז הפריכה.

מקטינים את האש ומבשלים במשך 50 דקות נוספות.

מצננים את תחתית הסיר במים קרים. הפרשי הטמפרטורות יחלצו
את האורז.

הופכים את הסיר על מגש גדול.

*הכנת מי הזעפרן:

במכתש מניחים 5 חוטי זעפרן עם ¼ כפית סוכר וכותשים בעזרת עלי לאבקה. מעבירים לכוס.

מוסיפים 4 כפות מים רותחים ומערבבים היטב. מניחים בצד למשך 15 דקות, עד לקבלת נוזל בצבע כתום עז.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות