איך מכינים טירמיסו כשר לפסח?

לא מוותרים על הטירמיסו גם בפסח: במקום בישקוטי מכינים עוגיות אמרטי, והתוצאה? מושלמת

קרן קדוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרן קדוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
טירמיסו
טירמיסו כשר לפסחצילום: אתי נמיר

רכיבים

לעוגיות אמרטי:

  • 250 גרם אבקת שקדים מולבנים
  • 250 גרם אבקת סוכר
  • כפית קורנפלור
  • כפית קמח מצה
  • 4 חלבונים
  • כף קפה נמס מגורען
  • 2 כפות ליקר אמרטו
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 4 חלמונים
  • 90 גרם סוכר
  • 2-3 כפות ליקר אמרטו
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
  • עוגיות אמרטי

לעיטור:

  • אבקת קקאו

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום בינוני-נמוך - 150-160 מעלות.

בקערה נקייה ויבשה או בקערת המיקסר מקציפים חלבונים במהירות גבוהה. כאשר מתחיל להיווצר קצף מוסיפים את מחצית מאבקת הסוכר בהדרגה. ממשיכים עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

מערבבים את אבקת השקדים עם אבקת הסוכר, קורנפלור וקמח מצה ומקפלים לתוך הקצף.

מעבירים את התערובת לשק זילוף חד-פעמי עם צנטר חלק.

מזלפים על נייר האפייה בתבנית עיגולים בקוטר של 1.5 ס"מ, הקטן מהצנצנת בה נשתמש. אם אין שק זילוף, מניחים עוגיות בעזרת כף.

מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגיות בתנור סגור עד שהן מתקררות, כשעתיים לפחות.

מוציאים, ומאחסנים בקופסה סגורה היטב בטמפרטורת החדר או במקפיא.

מכינים כוס קפה מהאבקה והליקר.

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקררים.

בקערה חסינת חום מקציפים חלמונים וסוכר על בן מארי (סיר עם מים רותחים ועליו הקערה כך שהמים בסיר לא נוגעים בקערה אלא רק ההדים) כ-4 דקות במהירות גבוהה בעזרת מקצף חשמלי ידני, עד שלא מבחינים בגרגרי הסוכר ומתקבלת תערובת תפוחה קלות.

מוסיפים ליקר, וממשיכים להקציף עד שהתערובת מבהירה ומסמיכה מאוד, הופכת כמעט "מסטיקית", ופס שיוצר מזלג בתערובת נסגר בחזרה כעבור לא פחות מ-4 שניות.

מסירים מן האש, מרחיקים את הקערה מהסיר ומניחים לצינון במשך 15 דקות.

מקציפים מסקרפונה בקערה קטנה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

מאחדים את הקצף המצונן היטב עם המסקרפונה המוקצפת ומערבבים בעדינות בעזרת מטרף ידני, עד שלא ייוותרו גושים.

מוציאים את הקצפת מהמקרר ומקפלים בעדינות לתערובת.

הרכבת הטירמיסו:

טובלים עוגיות אמרטי למשך חצי שנייה בקפה, מנערים קלות ומניחים בבסיס הצנצנת או הכוס. יוצקים מחצית מהקצפת על העוגיות, מניחים שכבה נוספת של עוגיות אמרטי טבולים בקפה ויוצקים את חלקה השני של הקצפת. מיישרים, מנקים את שולי הצנצנת או הכוס ומכניסים לקירור למשך 8 שעות לפחות. מאחסנים במקרר עד להגשה.

לפני ההגשה בוזקים קקאו.

קרן קדוש

שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ