מתכוןמתכון

קרפצ'יו סלק

סלק נחשב לירק בעל תכונות בריאותיות רבות. מכינים ממנו סלטים, אופים אותו בתנור ועכשיו עם הגל הצמחו-טבעוני הוא פופולארי כקרפצ'יו והתוצאה מפתיעה בטעמה. מתכון של לילית רומם מ"שומרי משקל"

לילית רמם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קרפצ'יו סלק עם בצל ירוק קצוץ מעל
צילום: אפיק גבאי
לילית רמם
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

8 נקודות לכל המנה

רכיבים

  • 3 סלקים קטנים מבושלים
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • כפית חומץ בלסמי
  • מלח
  • פלפל
  • 2 אגוזי מלך קצוצים
  • בצל ירוק

הוראות הכנה

בסיר עם הרבה מים, מבשלים את הסלק בקליפתו עד ריכוך.

מוציאים את הסלק, מצננים ומקלפים את הקליפה.

פורסים את הסלק עם סכין גדול לפרוסות דקות ומסדרים יפה על צלחת.

מטפטפים מעל את הלימון, החומץ הבלסמי והשמן.

בוזקים מלח ופלפל מעל, מקשטים באגוזים קצוצים ובצל ירוק.

*מומלץ להשתמש במלח ים אטלנטי או מלח מעושן

תגובות