סלעייה: פשטידה סורית מסורתית טבעונית

פשטידת מנגולד שהיגרה לכאן עם יהדות חאלב ומכילה במקור גם בשר טחון וביצים. היום, כמעט בכל משפחה יש טבעוני רעב שרוצה לשלב מסורת עם אידיאולוגיה. כאן, מציעה לילית רומם מ"שומרי משקל" מתכון ידידותי לטבעונים, ולשומרי המשקל

לילית רומם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים4
סלעייה - פשטידה סורית עם עלי סלק
צילום: אפיק גבאי
לילית רומם
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

16 נקודות לכל הפשטידה (כ-6 מנות)

רכיבים

  • 2 חבילות עלי סלק (מנגולד), או עלי  תרד
  • קוביית טופו (300 גרם) מגורדת דק בפומפייה
  • 2 שיני שום כתושות
  • תרסיס שמן
  • 4 כפות קמח מצה
  • בצל בינוני
  • קורט פלפל שחור
  • כפית מלח
  • כף זעתר
  • קורט קינמון
  • מעט כורכום, לא חובה
  • 2 כפות שומשום קלוי במחבת, לקישוט

הוראות הכנה

משרים את הטופו המגורר יחד עם התבלינים.

רוחצים את העלים, חותכים לקוביות (אפשר להשתמש גם בגבעול) וחולטים למשך 2 דקות.

חותכים קוביות בצל ומטגנים עם מעט תרסיס שמן עד להזהבה במחבת.

כותשים את השום ומטגנים מעט עד להזהבה במחבת.

מערבבים את העלים יחד עם הבצל והשום, מוסיפים את הטופו והתבלינים ומוסיפים חצי כוס מים.

מעבירים למגש פיירקס או תבנית חד פעמית ומפזרים מעל את השומשום הקלוי.

בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, אופים למשך 30 דקות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ