מתכוןמתכון

עופיונים במילוי ירקות ופירות יבשים

מתכון חגיגי מאוד עבור אלו שרוצים להרשים בליל הסדר עם מנה יפה ומעניינת. המילוי עשיר בירקות וכך מקבלים מנה משביעה וזולה, בכיס ובנקודות. מתכון של לילית רומם מ"שומרי משקל"

לילית רומם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ארבעה עופיונים צלויים בתנור ובצד גזר גמדי וברוקולי
צילום: אפיק גבאי
לילית רומם
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8 מנות

8 מנות, 5 נקודות למנה

9.5 נקודות למנה עם רוטב

רכיבים

  • 2 עופיונים (700 גרם כל עופיון) או 4 פרגיות במשקל 200 גרם
  • בצל גדול קצוץ דק
  • כוס גזר מגורר דק
  • 4 כפות סלרי מגורר דק
  • חצי חבילת פטריות טריות קצוצות
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות שמן קנולה
  • תפוח אדמה בינוני מגורר (200 גרם)
  • 2 משמשים קצוצים דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • פלפל טחון טרי
  • מלח בישול
  • תימין, רוזמרין ועשבי תיבול, לפי הטעם
  • מעט בהרט

לרוטב:

  • 2 כפות רוטב סויה מופחת נתרן
  • מיץ מתפוז אחד
  • כפית חרדל
  • כפית סילאן
  • מעט בהרט

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות.

במחבת, מאדים את הבצל והשום עם כף השמן ומסירים מהאש .

מוסיפים את הירקות והתבלינים ומערבבים .

ממלאים את העופיון וסוגרים את פתח הבטן בקסמי עץ כך שהעור יכסה את כל הבשר.

מרפדים תנור בנייר אפייה, מניחים עליו את העופיון, יוצקים מעל את תערובת הנוזלים וסוגרים.

אופים כ-40 דקות, פותחים את התנור, הופכים את העוף, מרטיבים ברוטב וצולים בגריל ל-10 דקות נוספות, עד שכמעט משחים.

הופכים שוב ואופים עוד כ– 5 דקות אחרונות עד שמשחים ומוציאים מהתנור.

מחלקים כל עופיון לשניים, ומגישים חצי בכלי הגשה, כמנה.

תגובות