שוק טלה עם שום אפוי של הדליקסטן - מתכונים לפסח - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון שוק טלה עם שום אפוי של הדליקסטן

מנה עיקרית חגיגית שממלאת את הבית בריחות צלייה עמוקים

דרגת קושי: קל
שוק טלה של ה"דליקטסן" עם ראש שום אפוי
עידית בן עוליאל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לטלה:

1 שוק טלה, לבקש מהקצב שישאיר רק את העצמות של השוק והירך

1 כף גרעיני שומר יבשים

10 שיני שום

מעט שמן זית

5 ענפים של אורגנו טרי

מלח ים גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

לשום האפוי:

10 ראשי שום

שמן זית

מלח, פלפל ואורגנו טרי

הוראות הכנה

הכנת הטלה:

קולים במחבת את השומר עד שמתחיל לקבל מעט צבע.

מקלפים את השום ומפרקים את העלים של האורגנו.

כותשים את השומר, השום, האורגנו, המלח והפלפל ביחד במכתש ועלי, ומוסיפים את שמן הזית, ליצירת מרינדה.

מורחים את המרינדה שנוצרה על הרגל טלה

מחממים תנור ל-180 מעלות, וצולים את הטלה כ-40 דקות לערך על כל קילו בשר. כלומר, רגל טלה במשקל 3 ק"ג למשל, יש לצלות כשעתיים וכן הלאה.

הכנת השום:

בקערה, מערבבים את ראשי השום השלמים עם שמן הזית, המלח והפלפל.

מסדרים על תבנית אפיה ומפזרים מעל את האורגנו.

מכניסים לתנור בטמפרטורה של 200 מעלות ואופים עד שהשום מזהיב מעט.

להגשה:

פורסים את רגל הטלה, מחלקים למנות ומגישים עם ראשי השום האפויים. 

טיפים

אם הבשר קיבל יותר מדי צבע תוך כדי הצלייה, יש לכסות בנייר כסף ולהמשיך בצלייה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות