מרקיז שוקולד דקדנטי של הבייקרי - מתכונים לפסח - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרקיז שוקולד דקדנטי של הבייקרי

עם כל הכבוד לעוגיות הקוקוס, הבוטנים ושאר קינוחי הפסח הבינוניים, רובים מרגישים כמו פשרה כשרה. במקרה של מרקיז השוקולד המושחת הבא, לא צריך להתפשר יותר

דרגת קושי: קל
מרקיז שוקולד
אולגה טוכשר


 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 1

רכיבים

לתחתית

50 גרם חמאה
80 גרם סוכר
10 גרם אגוזי לוז
15 גרם קמח מצה
60 גרם קוקוס
1 ביצה

למרקיז השוקולד

70 גרם חמאה
50 גרם שוקולד מריר 70%
40 גרם אספרסו
40 גרם קקאו
1 חלמון
55 גרם סוכר
3/4 כוס שמנת מתוקה 42%

לציפוי הקקאו

50 גרם שמנת 42%
50 גרם שוקולד מריר
1 כפית נס קפה (אפשר יותר, לאוהבי הקפה)
10 גרם גלוקוז
5 גרם חמאה

הוראות הכנה

הכנת התחתית:

ממיסים חמאה וסוכר, ומוסיפים את אגוזי הלוז, קמח המצה והקוקוס ומערבבים. מוסיפים את הביצה, ומערבבים שוב.

שופכים את המסה לתבנית עגולה בקוטר 18 ס"מ ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות למשך 15 דקות.

הכנת מרקיז השוקולד:

ממיסים חמאה ושופכים על השוקולד, עם הקקאו והאספרסו החם, ומערבבים עם מטרפה ידנית.

במקביל, מקציפים במיקסר את החלמונים והסוכר כ-5 דקות, עד קבלת תערובת תפוחה.

מאחדים את המסות בזהירות, ומוסיפים את השמנת הקרה תוך כדי ערבוב במיקסר.

מוזגים מעל התחתית.

הכנת ציפוי הקקאו:

מרקיז שוקולד עם ציפוי קקאו
אולגה טוכשר

מרתיחים את השמנת ומוזגים מעל את שאר המרכיבים למעט החמאה.

כשהתערובת מתקררת, מוסיפים פנימה את החמאה.

מערבבים למרקם אחיד ומוזגים מעל העוגה הקרה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות