להקפיא ולשלוף

עוגת קוקוס ושוקולד של סבתא לפסח

זיכרון הפסח מתחיל מפרוסת עוגה פשוטה במיוחד שהכינה סבתא מניה: עוגת קוקוס עם ציפוי שוקולד, שהוגשה היישר מהמקפיא ומתאימה גם ליד כוס הקפה בחג

עמרי פולק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת קוקוס בציפוי שוקולד של סבתא מניה
עוגת קוקוס בציפוי שוקולד של סבתא מניהצילום: עמרי פולק
עמרי פולק
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 תבניות אינגליש קייק

נכון, לפעמים ההיערכות מראש שדורש הפסח הופכת אותו לחג קצת טרחני, מעיק כזה. עם זאת, יש בו מין קסם מיוחד, הטעמים שלו נבדלים מאלו של רוב החגים האחרים שלנו ואצל רובנו הם מתקשרים לזיכרונות ילדות משפחתיים. את החצי הטוב יותר שלי, שגם אחראית רוב הזמן על תחום האפייה בבית, מחזיר פסח אל הבית של סבא וסבתא. הזיכרון הקולינרי הזה מזוקק לכדי פרוסת עוגה פשוטה במיוחד - עוגת קוקוס עם ציפוי שוקולד, שהוגשה היישר מהמקפיא.

מדובר במקרה קלאסי של אוכל שטעים יותר כשהוא יוצא מהמקרר, ובמקרה הזה מהמקפיא. המתכון המצורף, שמתבסס על מתכון של חנה שאולוב, עבר שינויים ועדכונים על ידי סבתה של זוגתי והוא מתאים לשתי תבניות אינגליש קייק בגודל סטנדרטי. בדיוק מספיק עבורכם להכין, להקפיא ולשלוף במהלך החג.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

עוגת קוקוס בציפוי שוקולד של סבתא מניה

רכיבים

  • 5 ביצים
  • 200 גרם (כוס) סוכר
  • 6 כפות קורנפלור
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • 150 גרם (½1  כוסות) קוקוס
  • 100 גרם (כוס) שקדים טחונים
  • 6 כפות שמן

לציפוי:

  • 125 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 180 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-165 מעלות.

מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קורנפלור, אבקת אפייה, קוקוס ושקדים טחונים.

מפרידים את הביצים.

טורפים בקערה את החלמונים עם 6 כפות סוכר (מתוך הכוס שבמתכון) והשמן. לאחר מכן מוסיפים 1/3 מהחומרים היבשים, מערבבים ומניחים בצד.

מקציפים את החלבונים ומוסיפים להם בהדרגה את מה שנשאר מהסוכר.

מקפלים את החלבונים המוקצפים בהדרגה אל תערובת החלמונים, ולאחר מכן מקפלים פנימה את מה שנשאר מהחומרים היבשים עד שמתקבלת בלילה אחידה.

מעבירים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה/משומנות. אופים 35-30 דקות.

מצננים את העוגות, ובינתיים מכינים את הציפוי:

מרתיחים את השמנת ושופכים אותה על השוקולד הקצוץ. ממתינים כמה שניות ומערבבים עד שכל השוקולד נמס. כשהעוגות קרות לחלוטין, מצפים אותן בשוקולד.

מעבירים למקפיא (לא חובה – לחובבי הז'אנר).

* במקום קורנפלור ואבקת אפייה אפשר להשתמש ב-6 כפות קמח תופח (שלא בפסח).

עמרי פולק

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

תגובות