לזניה גבינות וחצילים לפסח

למאפה החצילים, העגבניות והגבינות שיצרו ענבר בודנר וקרן קדוש קוראים בכלל פרמז'נה, אבל מבחינתנו מדובר בגרסה הכשרה לפסח של הלזניה והיא כל כך קלה להכנה

קרן קדוש וענבר בודנר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קרן קדוש וענבר בודנר
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

רכיבים

  • 1 חציל בינוני פרוס לפרוסות דקות
  • 2 קופסאות של עגבניות מרוסקות/ קוביות
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח פלפל
  • 2 שיני שום
  • גבינת פרמז'ן כחצי כוס (מבחינתי כל המרבה הרי זה משובח)
  • כוס וחצי גבינת מוצרלה מגורדת
  • 2 ביצים טרופות עם רבע כוס מים
  • קמח מצות לטיגון
  • 6 מצות רטובות חצויות
  • שמן לטיגון
  • 5 עלי בזיליקום טריים

הוראות הכנה

פורסים חציל לאורכו לפרוסות דקות מאוד (אפשר להיעזר במנדולינה), טובלים בביצה ואחר כך בקמח ומטגנים. לאחר הטיגון מניחים על נייר סופג.

הכנת הרוטב:

במחבת עם שמן זית מטגנים קלות את השום, מוסיפים עגבניות מרוסקות מאיכות טובה, מעט מים ומתבלים במלח, פלפל ולקראת הסוף מוסיפים עלי בזיליקום טריים. מבשלים על אש נמוכה כ-20-30 דקות, במידת הצורך מוסיפים נוזלים.

הרכבה:

מניחים מעט מהרוטב בתחתית התבנית, מעליו מסדרים את המצות.

מניחים שכבת רוטב נוספת ומעליה מסדרים את החציל, מעליו גבינות ושוב מצה, רוטב, חציל גבינות וחוזר חלילה.

מסיימים את השכבות בפיזור גבינות, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש על חום של 200 מעלות לחצי שעה עד ארבעים דקות.

מורידים את נייר הכסף ואופים כחמש דקות נוספות או עד השחמה קלה על מנת לקבל שכבה פריכה ופציחה מעל.

לזניה כשרה לפסח

תגובות