עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים ללא קמח - מתכונים לפסח - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים ללא קמח

אפייה קצרצרה והן מוכנות: עוגיות שוקולדיות ופאדג'יות, שלא תרגישו שהקמח חסר. הבונוס: הן מעולות גם לרגישים לגלוטן

כ-40 עוגיות דרגת קושי: קל
עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים
אורלי חרמש

תמיד חשבתי שדווקא בגלל שבפסח קמח הוא מחוץ לתחום, התחליפים דווקא משדרגים את המאפים. למשל במקרה של העוגיות האלו: את הקמח תחליף חמאת הבוטנים בנוכחות גבוהה, בשני מופעים. בראשון היא מסתתרת בתערובת השוקולד ובשני - כתוספת מראה וטעם על העוגיות עצמן.

אורלי חרמש היא בשלנית בעלת הבלוג "brown sugar"

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 5

רכיבים

100 גרם חמאה

1/2 כוס חמאת בוטנים לא ממותקת, חלקה או עם שברי בוטנים

100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

1 כף גדושה קקאו

1/2 כפית מלח

 

2 ביצים

3/4 כוס סוכר

 

1/2 כוס חמאת בוטנים

2 כפות אבקת סוכר

 

100 גרם שוקולד צ'יפס (חצי לתערובת וחצי מעל העוגיות)

 

הוראות הכנה

שוקולד מריר קצוץ גס
אורלי חרמש

על אש נמוכה ממיסים יחד בסיר קטן: חמאה, 1/2 כוס חמאת בוטנים, 100 גרם שוקולד מריר, קקאו ומלח. ממיסים, מערבבים היטב ומצננים בצד לטמפרטורת החדר.

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה 2 ביצים ו- 3/4 כוס סוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את המהירות ומכניסים פנימה את תערובת השוקולד שהכנו קודם. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה. מטמיעים חצי מהשוקולד צ'יפס.

בינתיים מערבבים בקערה 1/2 כוס חמאת בוטנים ו 2 כפות אבקת סוכר. אם קשה לערבב, מחממים 10 שניות במיקרוגל.

חמאת הבוטנים ותערובת השוקולד
אורלי חרמש

מכבים את המיקסר ומעבירים את החמאת בוטנים שערבבנו עם הסוכר ובעזרת שיפוד או סכין יוצרים דוגמת "שיש".

אופים כעשר דקות בלבד - עוגיות שוקולד חמאת בוטנים
אורלי חרמש

בעזרת שתי כפיות מעבירים תלוליות של בצק לתבנית. משתדלים "לאסוף" עם הכפיות משני הטעמים, על מנת לקבל עוגיות בשני צבעים. מפזרים את יתרת השוקולד צ'יפס, על העוגיות.

אופים כ- 10 דקות בלבד. העוגיות יתפחו מעט במהלך האפייה ויצנחו כשיתקררו.

להעביר אותך לרשת לאחר 10 דקות, כשיצטננו מעט.

שומרים בצנצנת אטומה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות