מופלטה מושלמת עם טיפ שאסור לפספס - מתכונים לפסח - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מופלטה מושלמת עם טיפ שאסור לפספס

מי צריך הזמנה למימונה? קרן קדוש מציגה: מופלטה עם טיפ שיהפוך את ההכנה לפשוטה, ללא צורך במיומנות והבונוס: מתכון לבננה לוטי מאותו הבצק בדיוק

דרגת קושי: קל
מופלטה
קרן קדוש

חולמים על מופלטות מושלמות ודקיקות, אך אין לכם את המיומנות לפתוח את הבצק לעלה דק ללא חורים? אחרי שנים של ניסויים, מצאתי את הדרך ליצור מופלטות מושלמות ובקלות: מכניסים עיגול משומן היטב בין שני ניירות אפייה ומשטחים לעלה דק, בעזרת כף היד.

מורידים בזהירות את הדף העליון של נייר האפייה ומעבירים בעזרת הנייר התחתון למחבת. ממתינים כמה שניות ומוציאים את נייר וממשיכים לפי ההוראות. אגב, אם יש לכם משקל חלקו את הבצק לכדורים בגודל 30 גרם, כך תקבלו מופלטות שוות.

45תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

קילו קמח

כף סוכר

‎כף גדושה מלח

‎500-550 מל' מים


 

הוראות הכנה

מכניסים את כל הרכיבים לבצק למיקסר ולשים עד לקבלת בצק חלק.

‎עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה.

‎מחלקים את הבצק ל- 50 כדורים ועוטפים אותם בשמן.

‎נותנים לכדורי הבצק לנוח שוב, הפעם כחצי שעה.

‎משמנים את השיש ובעזרת כריות כפות הידיים המשומנות היטב פותחים לאט לאט לעלה דק. 

‎מחממים מחבת (מומלץ מולטי שף) על חום נמוך.

‎מטגנים את המופלטות קלות בשני מחזורי טיגון של 20, בלי להוציאן מהמחבת, באופן הבא:

את המופלטה הראשונה מטגנים כ-10 שניות. בינתיים משטחים ומכינים את המופלטה הבאה, הופכים את המופלטה שבמחבת, ועליה מניחים את המופלטה החדשה. הופכים את שתי המופלטות יחד, וחוזר חלילה עד לערימה של 20. מוציאים מהמחבת וממשיכים לטגן את השאר באותו אופן.

‎מורחים בחמאה ודבש ומגלגלים.

הטיפ למופלטה
קרן קדוש
מופלטה לוטי

אם בא לכם לשדרג את המימונה ולהפוך אותה לחגיגה תאילנדית, הנה הדרך:

עטפו כל כדור בחמאה, תנו לו לנוח כחצי שעה.

פיתחו אותו לעלה דק (עדיף בעזרת נייר אפייה).

הניחו על המחבת (מומלץ במולטי שף), מרחו מעט שוקולד נוטלה (ככפית) ובמרכז פזרו בננות חתוכות לפרוסות.

הרימו את הצדדים למרכז כך שהבצק ייראה כמעטפה. עשו את אותו הדבר עם החלק העליון. לחצו מעט על הבצק והפכו אותו לטיגון מהצד השני. בשלב זה יש להוסיף כפית נוספת של חמאה.

הוציאו את הבננה לוטי לנייר סופג, חכו כ-30 שניות ומרחו שוב נוטלה מעל בשכבה דקה.


 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות