מופלטה מושלמת עם טיפ שאסור לפספס

מי צריך הזמנה למימונה? קרן קדוש מציגה: מופלטה עם טיפ שיהפוך את ההכנה לפשוטה, ללא צורך במיומנות והבונוס: מתכון לבננה לוטי מאותו הבצק בדיוק

קרן קדוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מופלטה
לא צריך להיות מיומן בשביל להכין מופלטה מעולהצילום: קרן קדוש
קרן קדוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

חולמים על מופלטות מושלמות ודקיקות, אך אין לכם את המיומנות לפתוח את הבצק לעלה דק ללא חורים? אחרי שנים של ניסויים, מצאתי את הדרך ליצור מופלטות מושלמות ובקלות: מכניסים כדור בצק קטן משומן היטב בין שני ניירות אפייה ומשטחים לעלה דק, בעזרת כף היד.

מורידים בזהירות את הדף העליון של נייר האפייה ומעבירים בעזרת הנייר התחתון למחבת. ממתינים כמה שניות ומוציאים את נייר וממשיכים לפי ההוראות. אגב, אם יש לכם משקל חלקו את הבצק לכדורים בגודל 30 גרם, כך תקבלו מופלטות שוות.

רכיבים

  • קילו קמח
  • כף סוכר
  • ‎כף גדושה מלח
  • ‎500-550 מל' מים

הוראות הכנה

מכניסים את כל הרכיבים לבצק למיקסר ולשים עד לקבלת בצק חלק.

‎עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה.

‎מחלקים את הבצק ל- 50 כדורים ועוטפים אותם בשמן.

‎נותנים לכדורי הבצק לנוח שוב, הפעם כחצי שעה.

‎משמנים את השיש ובעזרת כריות כפות הידיים המשומנות היטב פותחים לאט לאט לעלה דק. 

‎מחממים מחבת (מומלץ מולטי שף) על חום נמוך.

‎מטגנים את המופלטות קלות בשני מחזורי טיגון של 20, בלי להוציאן מהמחבת, באופן הבא:

את המופלטה הראשונה מטגנים כ-10 שניות. בינתיים משטחים ומכינים את המופלטה הבאה, הופכים את המופלטה שבמחבת, ועליה מניחים את המופלטה החדשה. הופכים את שתי המופלטות יחד, וחוזר חלילה עד לערימה של 20. מוציאים מהמחבת וממשיכים לטגן את השאר באותו אופן.

‎מורחים בחמאה ודבש ומגלגלים.

הטיפ למופלטה

אם בא לכם לשדרג את המימונה ולהפוך אותה לחגיגה תאילנדית, הנה הדרך:

עטפו כל כדור בחמאה, תנו לו לנוח כחצי שעה.

פיתחו אותו לעלה דק (עדיף בעזרת נייר אפייה).

הניחו על המחבת (מומלץ במולטי שף), מרחו מעט שוקולד נוטלה (ככפית) ובמרכז פזרו בננות חתוכות לפרוסות.

הרימו את הצדדים למרכז כך שהבצק ייראה כמעטפה. עשו את אותו הדבר עם החלק העליון. לחצו מעט על הבצק והפכו אותו לטיגון מהצד השני. בשלב זה יש להוסיף כפית נוספת של חמאה.

הוציאו את הבננה לוטי לנייר סופג, חכו כ-30 שניות ומרחו שוב נוטלה מעל בשכבה דקה.


קרן קדוש

שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

תגובות