מתכון: לחמניות פוקצ'ה מהירות לפסח

מתכון קליל וטעים להכנה במהלך פסח לכל מי שמתגעגע ללחם

אילן חפץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אילן חפץ, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
פוקצ'ה לפסחצילום: Getty Images IL

תגיות קשורות:

רכיבים

  • 4 ביצים

  • 1 כוס קמח מצה דק

  • חצי כוס קמח תפוחי אדמה

  • 1.5 כוסות מים חמים

  • חצי כוס שמן זית

  • חצי כפית מלח

  • לעיטור (לא חובה):

  • עלי רוזמרין, מלח ים גס, פרוסות שום, שמן זית

הוראות הכנה

מקציפים את הביצים עד לקבלת קצף רך ואוורירי (חשוב כדי שהבצק לא יהיה כבד) ומוסיפים לקערה בה מערבבים את שאר החומרים ולשים יחד עד לקבלת בצק.

מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות בשמן זית. ניתן לשטח את הבצק לרוחב התבנית כדי ליצור פוקצה גדולה אותה חותכים, או מספר פוקצות קטנות.

יוצרים גומות עם אצבעות הידיים ומעטרים בעלי רוזמרין, מלח ים גס, שמן זית ושום.

אופים בחום של 160 מעלות עד להזהבה (כ- 45 דקות)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ