מתכון |

לביבות מצה ופטריות

זה לא עוד מתכון למצה בריי, אלה לביבות! מתוך הספר "כשר לפסח" של דנית סלומון, הוצאת "קוראים"

דנית סלומון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דנית סלומון
דירוג הגולשים
דרגת קושי:בינוני
מנות:20
לביבות מצה ופטריותצילום: Getty Images IL

רכיבים

  • 6 מצות

  • 1/2 כוס חלב או מרק צח

  • 3 כפות שמן (רצוי שמן זית)

  • 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק

  • 200 גרם פטריות (שמפיניון או אחרות), מנוגבות וקצוצות לחתיכות קטנות

  • 3-2 כפיות מלח

  • 1 כפית פלפל שחור

  • 2 כפיות מיץ לימון

  • חופן נדיב של עלי פטרוזיליה קצוצים

  • 5 ביצים טרופות

  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

1. מרטיבים את המצות במהירות תחת מים זורמים ומפוררים אותן לתוך קערה גדולה. יוצקים חלב או מרק צח על המצות המפוררות, מערבבים היטב ומניחים בצד.

2. מחממים ½1 כפות שמן במחבת בינונית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שיזהיב. מוסיפים את הבצל לקערת המצות המפוררות.

3. מוסיפים למחבת את השמן הנותר ומטגנים את הפטריות מעל להבה גבוהה במשך 3-2 דקות, רק עד שיתרככו מעט וישנו את צבען. מסירים את המחבת מהאש. מתבלים את הפטריות במעט מלח ופלפל, מטפטפים עליהן את מיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את הפטריות לקערת המצות יחד עם הפטרוזיליה.

4. יוצקים לקערה את הביצים הטרופות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב בכף. נותנים לתערובת לנוח 10 דקות.

5. יוצקים למחבת גדולה שמן בגובה 1.5 ס"מ. מחממים את השמן מעל להבה בינונית־גבוהה. כשהשמן חם דיו, מנטפים לתוכו כפות גדושות מתערובת המצות - משאירים רווחים גדולים בין הלביבות. מטגנים עד שצדן התחתון של הלביבות משחים. הופכים בעזרת כף טיגון ומטגנים עד שהלביבות משחימות מצדן השני. מוציאים את הלביבות המוכנות למגש מרופד בשכבה כפולה של נייר סופג. מכינים את שאר הלביבות באותה דרך.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ