מתכון לפנקייק אוורירי, מתוק ובעיקר - כשר לפסח

מתוק או מלוח, אוורירי או פריך - הכנת פנקייקים כשרים לפסח היא אולי מאתגרת יותר, אך משתלמת מאוד

דניאל שליט, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פנקייק
דניאל שליט, שף אורח

פנקייקים מתוקים, פנקייקים מלוחים, את כולם בבית משפחת שליט אוהבים!
אז מסתבר שיש לי פטיש לפנקייק. זה נורא קל להכין ותמיד יש ביקוש בקרב הבנות שלי.

בפסח האתגר קצת יותר גדול, אבל הצלחתי לפתח מתכון שעובר את מבקרות המזון הקשוחות בעולם (שגיא כהן אל תעלב) - אביגיל ויערה, הבנות שלי.

רכיבים

  • 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 3/4 כוס קמח מצה טחון דק
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 2 ביצים
  • 1 גביע יוגורט
  • גרידה מקליפת לימון קטן אחד
  • 1/2 כוס חלב

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את כל החומרים וחצי מכמות החלב (1/4 כוס). התערובת צריכה להיות די סמיכה, אם סמיכה מדי מוסיפים את שאר החלב. התערובת צריכה להיות די סמיכה. אם היא דלילה, אפשר להוסיף מעט קמח. 

יוצקים מהבלילה למחבת משומנת במעט שמן בחום בינוני. חשוב לשמור על רווחים או להכין כל אחד בנפרד, כי כל פנקייק מתרחב מעט. ממתינים עד שמתחילות להופיע בועות על פני השטח ועד שהן מתפוצצות קלות. הופכים ומטגנים עוד 2-3 דקות. 

 הוא בוגר ריאליטי הבישול "משחקי השף" וכן הוא 

תגובות