עוגת תפוזים ושקדים רומאית בלי קמח

המקור לכל עוגות התפוזים והשקדים של פסח הוא בכלל איטלקי. ברומא, מרוב שעוגת התפוזים של פסח כל כך טובה, יש שמכינים אותה כל השנה

דוד שושן שף
דוד שושן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
דוד שושן שף
דוד שושן
דירוג הגולשים
3 כוכבים(72)
דרגת קושי:
קל
מנות:
תבנית בקוטר 24 ס"מ

עוגה מסורתית עם המון גרסאות שונות וכל אחת נפלאה בפני עצמה. ברומא נוהגים להכין אותה לכבוד הפסח, אך מאחר שהיא כל כך טעימה - רבים מכינים אותה גם בשאר השנה. 

מומלץ בחום להשתמש בתפוזים שלא עברו ציפוי כיוון שלקליפה יש חלק חשוב בארומטיות של העוגה. ניתן להוסיף תבלינים כמו אגוז מוסקט, מעט ציפורן או מעט וניל למי שמעדיף. למתכוני עוגות נוספים לפסח

איך הסתדרו יהודי איטליה בלי קמח? לכתבה המלאה

רכיבים

  • 2 תפוזים (עדיף אורגניים ללא ציפוי הקליפה)

  • 250 גרם (2 כוסות) שקדים טחונים

  • 200 גרם (כוס ורבע) סוכר 

  • 5 ביצים בגודל M

  • 2 כפות שמן זית

  • שקית אבקת אפייה (10 גרם)

הוראות הכנה

ממלאים סיר במים ומניחים בפנים את התפוזים. מבשלים על אש בינונית עם כיסוי חלקי כשעה וחצי, עד שהתפוזים מתרככים.

מסננים את התפוזים מהמים ומניחים להצטנן.

חותכים את התפוזים ומסירים את הליבה וגרעינים (אם ישנם). במעבד מזון או בלנדר מוט טוחנים היטב את התפוזים.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מקציפים את הביצים בקערה גדולה או במיקסר ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי הקצפה את הסוכר.

ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף בהיר ויציב.

מערבבים את אבקת האפייה עם השקדים הטחונים ומוסיפים אל הביצים המוקצפות.

מערבבים בעדינות תוך כדי קיפול ומוסיפים את שמן הזית ואת מחית התפוזים.

מקפלים התערובת בעדינות על מנת שתהיה אחידה.

משמנים תבנית עגולה או מלבנית עם מעט שמן זית.

יוצקים פנימה את התערובת.

אופים כ-30 דקות בחלק התחתון של התנור (לא ישירות על התחתית) כשהחום העליון מכוסה או מוסתר על ידי תבנית אחרת.

(המטרה למנוע מהעוגה להישרף בחלקה העליון לפני שתתבשל היטב בפנים).

אחרי 30 דקות מסירים את התבנית וממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספות.

בודקים בעזרת קיסם את מרכז העוגה ומוודאים שהיא מוכנה לפני שמוציאים מהתנור.

מצננים היטב לפני שמגישים.

מומלץ לשמור את העוגה במקרר לאחר מכן.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, שיוצא למסע קולינרי במחוזות השונים של ארץ המגף במסגרת מדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ