מעיין נדיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת מוס שוקולד לבן וברנדי עם בננות מקורמלות
עוגת מוס שוקולד לבן וברנדי עם בננות מקורמלותצילום: מוטי מילרוד
מעיין נדיר
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(6)
דרגת קושי:
קל
מנות:
תבנית בקוטר 20 ס"מ

אם יש משהו שאני ממש לא אוהבת זה את מאכלי חג הפסח. שלא תבינו לא נכון, מבחינת בישול, זו אחת העונות המושלמות עם כל הירוקים שצצים, שום, פול, אפונה ועוד. הבעיה היא במצות.

משהו בטעם של המצות או קמח מצה פשוט גורם לי לחנק, לכן כשחשבתי על איזה קינוח אני רוצה להכין לערב החג, חשבתי על משהו קליל שישלב מספר טעמים ובעיקר שלא ממש ירגישו את המצה, כך הבסיס בעיקרו מורכב מאבקת שקדים ומעט קמח מצה, רק כדי לקשור את כל המרכיבים. אבל עם הבננות, הברנדי והקרמל, מי בכלל מרגיש בטעם של קמח מצה?

עוגת מוס שוקולד לבן עם בננות מקורמלות ורוטב קרמלצילום: מוטי מילרוד

להצעות נוספות לעוגות נהדרות לפסח

רכיבים

לתחתית:

  • 100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים

  • 80 גרם (2/3 כוס) קמח מצות לעוגה

  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר

  • 75 גרם חמאה

  • 1 ביצה

לבננות:

  • 2 בננות

  • 30 גרם חמאה

  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר

  • 100 גרם (חצי כוס) שמנת מתוקה

למוס שוקולד לבן וברנדי:

  • 125 גרם (יתרת המכל) שמנת מתוקה

  • 200 גרם שוקולד לבן

  • 1/4 כוס ברנדי

  • 1/2 שקית ג'לטין (6 גרם)

  • 1 מכל שמנת מתוקה (נוסף)

לרוטב הקרמל:

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר 

  • 50 מ"ל (4 כפות) חלב 

  • 50 גרם (4 כפות) שמנת מתוקה

  • 1/4 כפית חומץ בן יין לבן

  • 1 כף סירופ תירס בהיר (לא חובה)

  • 5 גרם (1/2 כפית) סודה לשתייה 

  • 25 גרם חמאה

הוראות הכנה

הכנת התחתית:

שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים עד שכמעט ונוצר כדור בצק. אם התערובת לא מתאחדת ניתן להוסיף מעט מים קרים.

מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

מרפדים תבנית עגולה (את התחתית והשוליים) בנייר אפייה. מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות התבנית. אופים כ-25 דקות.

הכנת הבננות:

פורסים את הבננות לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ. במחבת ממיסים על להבה נמוכה את החמאה ומוסיפים את הבננות. לאחר כדקה מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומניחים לבננות להתקרמל. מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומבשלים עד לצמצום הנוזלים.

מסדרים את הבננות על תחתית הבצק.

הכנת המוס:

מביאים לרתיחה את השמנת מתוקה (חצי מכל) ויוצקים אותה על השוקולד הלבן. לאחר כדקה מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הג'לטין כמו שהוא ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים את הברנדי ומערבבים.

מקציפים את מכל השמנת המתוקה השלם לקצפת יציבה, מוסיפים את גנאש השוקולד הלבן ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים את המוס על הבננות, עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים את העוגה למקפיא.

הכנת הקרמל:

שמים את כל חומרי הגלם בקלחת. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה עדינה. כשהתערובת רותחת מתחילים לערבב עד שהיא מגיעה לצבע ענברי. שומרים בצד.

עוגת מוס שוקולד לבן וברנדי עם בננות מקורמלותצילום: מוטי מילרוד

יוצקים את הקרמל שהתקרר על העוגה ושומרים בקירור עד להגשה.

עוגת מוס שוקולד לבן עם בננות מקורמלות ורוטב קרמלצילום: מוטי מילרוד

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ