לחמניות רכות רכות כשרות לפסח

אף אחד לא יאמין לכם שאלו לחמניות של פסח. אפילו תוכלו להכין מהן חלה יפה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לחמניות רכות רכות כשרות לפסח
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(12)
דרגת קושי:
קל
מנות:
8 לחמניות

פעם היו רק מצות. אחרי הן הגיעו הלחמניות לפסח, שהיו בעצם מעין פחזניות מקמח מצה והמון ביצים, והנה לאט לאט השתכללנו והגענו לעידן הקמחים ללא גלוטן שאפשר למצוא בכל סופר פשוט בכל השנה, על אחת כמה וכמה בפסח. חיפוש מקרי במדף הקמחים הוביל אפילו לקמח שמרים כשר לפסח.

רכשנו ויצאנו לבדוק - האם הוא משפר או לא את הלחמניות הרגילות של פסח (על המקור אנחנו בכלל לא חולמים). התוצאה: לחמניות ממש רכות שכיף לאכול אותן בארוחת הבוקר עם סלט ביצים מלא בעירית קצוצה.

רכיבים

  • 350 גרם (2.5 כוסות) קמח שמרים לפסח 

  • 50 גרם (1/2 כוס פחות כף) קמח מצה דק 

  • 10 גרם (2 כפיות) מלח 

  • 10 גרם (2 כפיות) סוכר 

  • 100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה 

  • 240 מ"ל (כוס) מים חמימים (ייתכן שתצטרכו עוד)

להברשה:

  • חלמון

  • שומשום, קצח, פרג, גרעינים לקישוט

הוראות הכנה

מערבבים את כל החומרים בקערת המיקסר ובאמצעות וו לישה לשים עד לקבלת בצק רך ומבריק.

מניחים לבצק לנוח כחצי שעה. שוקלים כדורים של 100 גרם מהבצק, מגלגלים לכדור יפה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה להתפחה נוספת של כחצי שעה.

מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

מברישים בחלמון ומקשטים.

אופים בתנור חם כ-25-30 דקות. כאשר מוציאים את הלחמניות מהתנור, מכסים את התבנית במגבת על מנת שהן תישארנה רכות.

לחמניות רכות רכות כשרות לפסח עם סלט ביצים מתבקשצילום: מוטי מילרוד

ניתן לסדר את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות כחלת כדורים חגיגית כאשר כל כדור מקושט בזרעים אחרים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ