מתכון: פפרדלה פורצ'יני של השף יוגב ירוס

הכינו בעצמכם פסטה פפרדלה עם פטריות פורצ'יני שאפשר למצוא היום בכל חנות מזון

יוגב ירוס, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים2
יוגב ירוס, שף אורח

חומרים (ל-5 מנות):

לפסטה:

  • 11 חלמונים
  • 1 ביצה שלמה
  • 500 גרם קמח דורום לפסטה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח

לרוטב:

  • חופן פטריות פורצ'יני יבשות
  • 50 גרם חמאה צהובה
  • מלח

הכנה:

מכינים את הבצק: מעבירים את כל חומרי הבצק למערבל ולשים עד שמתקבל בצק אלסטי וגמיש. עוטפים היטב בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לפחות ללילה. מקמחים את משטח העבודה במעט קמח דורום. מעבירים את הבצק במכונת פסטה. מתחילים מהפתח הרחב ביותר וכל פעם יורדים בדרגה אחת. לפני כל העברה במכונה, מקמחים במעט קמח. כאשר הבצק מגיע לעובי הרצוי מקמחים אותו וחותכים לרצועות ברוחב 2.5 ס"מ ובאורך 30 ס"מ. מבשלים את הפסטה במים רותחים במשך דקה.

מכינים את הרוטב: משרים את הפטריות בכוס מים רותחים למשך שעה. סוחטים את הפטריות ושומרים את הנוזל. ממיסים את החמאה במחבת רחבה. מוסיפים את נוזל הפטריות ומצמצמים מעט. מוסיפים את הפטריות ואת הפסטה, מתבלים במעט מלח ומגישים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ