מתכון: פפרדלה בחמאת טימין ופטריות שימגזי

בשביל המנה הזו דרושה מעט השקעה בחומרי גלם שלא נמצאים בכל מטבח. אבל התוצאה שווה את זה: רוטב פסטה סמיך של חמאה, פטריות, שום וטימין

אורן גולדווסר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פפרדלה בחמאת טימין ופטריות שימגזי
אורן גולדווסר, שף אורח

חומרים:

  • 500-600 גרם פפרדלה
  • 80 גרם חמאה
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 1 סלסילת פטריות שימגזי מופרדות
  • 4 ענפי טימין
  • מלח
  • פלפל
  • 1/2 כפית שמן כמהין (רק אם יש)
  • פרמזן או גראנה פדאנו או פקורינו (לגרוד מלמעלה)

הכנה:

מחממים מחבת רחבה בלי חמאה. במקביל, זורקים את הפסטה למים רותחים ומומלחים ומחכים 2 דקות.

מוסיפים חצי מכמות החמאה למחבת החמה ונותנים לה להישרף מעט בשוליים. מוסיפים את הפטריות והשום ומקפיצים במשך דקה.

מוסיפים למחבת חצי מצקת ממי הבישול של הפסטה ואת הטימין, המלח, הפלפל ואת יתר החמאה. מסננים את הפסטה ומוסיפים למחבת.

מגלגלים את הפסטה והרוטב במחבת עד שהרוטב מסמיך ומחלקים בין הצלחות. מגררים פרמזן מעל כל צלחת ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ