מתכון: לינגוויני ברוטב רוקפור וחצילים

פסטה ברוטב חצילים קלויים בתנור, שמנת מתוקה, גבינת רוקפור והרבה שום. לפני ההגשה מפזרים גבינה וכוסברה טרייה

הארץ
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הארץ

חומרים:

  • 1/2 ק"ג פסטת לינגוויני
  • 150 גרם גבינת רוקפור
  • 2 חצילים (רצוי בלאדי)
  • 10 שיני שום
  • 25 גרם חמאה
  • כוסברה טרייה
  • רבע ליטר שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל

הכנה:

שורפים את החצילים מעל אש גלויה, מקלפים אותם ומוציאים את הליבה. קוצצים את החצילים עם 5 שיני שום. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

מבשלים את הפסטה כ-5 דקות במים רותחים. במקביל, ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את יתרת השום, מלח, פלפל ושמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מוסיפים חצילים ומגררים פנימה חצי מכמות הגבינה.

מסננים את הפסטה ומוסיפים לרוטב. מערבבים ויוצקים לצלחות. מעל כל מנה מגררים גבינת רוקפור ומפזרים כוסברה קצוצה.

באדיבות השף קים נווה

צילום: עדי ליבמן

עוד פסטות שכדאי לנסות: פפרדלה בחמאת טימין | סלט פסטה קר | ספגטי עגבניות קלאסי

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ