מתכון: פיצה ביאנקה לבנה עם תפוחי אדמה

פיצה ביאנקה (או בעברית - לבנה) הפכה בשנים האחרונות ללהיט מבוקש בפיצריות. כך תכינו אותה בעצמכם

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פיצה לבנה עם תפודים
פיצה ביאנקה עם תפוחי אדמהצילום: גולן תשבי

פיצה לבנה עם תפודים באדיבות השף גונטר בידרמן

חומרים (4 פיצות):

לבצק:

1 ק"ג קמח
30 גרם מלח
5 גרם שמרים
570 מ"ל (2 כוסות ושליש) מים

לתוספות:

6-8 תפוחי אדמה
שמן זית
2 בצלים
2 שיני שום
מעט טימין
מלח ופלפל שחור
מוצרלה מגוררת
פרמזן מגורר
צרור עלי בזיליקום טריים

הכנה:

מכניסים את כל חומרי הבצק למערבל ומעבדים לגוש אחד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות. משטחים. מכניסים תפוחי אדמה עם קליפה למים רותחים עם מעט מלח ומבשלים עד ריכוך. מקררים ופורסים לפרוסות דקות. מורחים מעט שמן זית על הבצק ומניחים עליו תפוחי אדמה, בצל, שום, טימין, מלח ופלפל. מפזרים מעל מוצרלה ופרמזן ומזליפים שמן זית ובזיליקום. אופים כ-15 דקות בחום של 230 מעלות.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ