גדעון בן עזרא, שף אורח
גדעון בן עזרא, שף אורח

מאפה פסטה עם ירקות, גבינות או בשר הוא דרך נהדרת להכין ארוחה טעימה ומשביעה שמשמחת גם את הילדים. באיטליה קוראים לו זיטי ובאוסטרליה פסטה אפויה, אבל העיקרון המנחה נשאר זהה: פסטה מבושלת לדרגת אל דנטה, ירקות נצלים במעט שמן משתדכים לגבינות, כדורוני בשר מטוגנים או דגים צלויים ורוטב עגבניות או שמנת. המוצרלה מצדה, מוסיפה את הסיבים הנמתחים והפרמז'ן את הקרום הקרנאצ'י מלמעלה שכולם בסוף רבים עליו. אנחנו מכינים אותה בימים שבהם בא לנו ולחברים שלנו אוכל בסיסי, פשוט וטרי ומגוונים אותה בכל הירקות והגבינות שיש באותו יום. הנה כמה מההצעות שלנו:

מתכון למאפה פסטה עם פטריות, ריקוטה וטרגון בבשמל חמאה ויין לבן

מאפה פסטה עם פטריות, ריקוטה וטרגון בבשמל חמאה ויין לבן
צילום: דודו בכר

מתכון למאפה פסטה עם סלמון, אפונה ותרד ברוטב שמנת ולימון

מאפה פסטה עם סלמון, אפונה ותרד ברוטב שמנת ולימון
צילום: דודו בכר

מתכון מאפה פסטה טבעוני עם חצילים, דלעת ועגבניות שרי ברוטב קשיו

מאפה פסטה טבעוני עם חצילים, דלעת ועגבניות שרי ברוטב קשיו
צילום: דודו בכר
הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ