מתכון לחמין מקרוני

לא רק עם חיטה ושעועית, השף אוראל קמחי מציע לקחת חבילת פסטה ולהפוך אותה לחמין ריחני, שאי אפשר להפסיק לאכול

אוראל קמחי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חמין מקרוני
חמין מקרוני עם עוף ותפוחי אדמה צילום: דודו בכר
אוראל קמחי, שף אורח

מתכון לחמין מקרוני (6 מנות)

חומרים:

1 חבילה פסטה מקרוני עבה, מבושלים חצי בישול

2 תפוחי אדמה קלופים, פרוסים לפרוסות עבות

שמן לטיגון

6 כרעיים ושוקי עוף

מלח, פלפל שחור ופפריקה לפי הטעם

ההכנה:

מטגנים במחבת את כרעי העוף. מתבלים תוך כדי הטיגון במלח, פלפל ופפריקה. כשהעוף משחים מוציאים מהמחבת אבל שומרים את השמן.

מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית סיר רחב.

מתבלים גם את המקרוני במלח, פלפל ופפריקה ומוסיפים את השמן מטיגון העוף. מערבבים היטב ומסדרים חצי מכמות המקרוני מעל תפוחי האדמה שבסיר.

מסדרים את כרעי העוף ומעליהם עורמים את המחצית השניה של המקרוני. מכסים את הסיר בנייר כסף.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כשעה, ולאחר מכן מורידים את החום ל 100 מעלות ומשאירים את הסיר למשך לפחות 4 שעות, ועדיף למשך הלילה.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ