בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פיצת שלוש גבינות ופסטו

מתכון קלאסי ופשוט להכנה של פיצה לא שגרתית עם פסטו שתכינו לבד ושלוש גבינות. הסוד הוא בהתפחת הבצק

14תגובות
מיטל סולומון

מדובר במתכון קלאסי ופשוט להכנה בבית של פיצה לא שגרתית, אבל הנחשבת לאחת המבוקשות והאהובות. השילוב של הפסטו עם הגבינות הוא שילוב מנצח תמיד, אבל הסוד של הפיצה הזאת הוא דווקא בבצק. לא משנה אם בבית או במסעדה, הבצק עובר התפחה של 24 שעות, אחריהן הוא הופך את הפיצה לאוורירית ופחות כבדה גם עם תוספות כמו פסטו ושלוש גבינות. נסו אותו בבית.

מתכון לפיצה 3 גבינות ופסטו:

חומרים לבצק:

1 ק"ג קמח 

30 גרם מלח

0.6 ליטר מי קרח

10 מ"ל שמן זית

10 גרם שמרים

לרוטב פסטו: 

1 ק"ג בזיליקום

100 גרם צנוברים

2 כפיות מלח שולחן

1 כפית  פלפל שחור טחון

2 כפיות שום טרי כתוש

400 מ"מ שמן זית בזילוף

גבינות:

100 גרם מוצרלה

50 גרם פטה

50 גרם מטבעות גבינת עיזים

ההכנה:

רוטב פסטו:

טוחנים את כל המרכיבים היבשים ומוסיפים תוך כדי את שמן הזית בזילוף דק עד לקבלת מרקם אחיד. טועמים ומתקנים את התיבול.

הכנת הבצק: 

מערבבים את הקמח והמלח יחד.

מוסיפים את המים.

לשים עד לקבלת בצק אחיד.

מוסיפים את השמרים והשמן זית.

לשים שוב עד שהבצק מתאחד.

מכסים את הבצק ומתפיחים למשך 40-60 דקות מינימום או עד 24 שעות אם רוצים להגיע לתוצאות המיוחלות.

מחלקים את הבצק לפי מספר המנות / גודל המגש ומשאירים לעוד 10-15 דקות מנוחה.

מחממים תנור ל-250 מעלות.

פותחים את הבצק לפי גודל התבנית (30/40)

משמנים את התבנית ומניחים את הבצק.

מורחים שכבה דקה מרוטב הפסטו, ועליו מפזרים את גבינת המוצרלה, הפטה וגבינת העזים מטבעות.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך 8-10 דקות.

__

משלב מסאלחה הוא שף המסעדה האיטלקית רפאלו בחיפה

 

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו