בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים

הארוחה המבשרת על בוא האביב

רגע לפני שנעשה פה חם מדי השף שניר אנג סלע (ממסעדת גוז' ודניאל) עשה סיבוב בשוק ובגינת הירק שלו ויצר ארוחה שעושה אביב בפה ובצלחת

תגובות

יום מעונן ולמחרת שרב כבד שנשבר בערב והטמפרטורות צונחות מטה מטה, מזכירים לנו שהחורף אוטוטו מאחורינו. רגע לפני שהאביב החמקמק מפנה מקום מיום של 25 מעלות ליום עם טמפרטורות שלא יורדות מ-30 ושפע של אחוזי לחות, זה הזמן לקבלת פנים לאביב ולירקות הייחודיים לו.

הימים האלה הם זמן טוב לנצל את הירקות הירוקים שעושים דרכם אל השוק (חלקם ממש בסוף העונה) - אפונות, במיות, פול ירוק וכמובן שום ירוק טרי ואספרגוס. חוץ מהשום והאספרגוס שמרוויחים מבישול, שאר הירקות, נכנסים למחבת ללא כל הכנה מוקדמת ומוגשים כמה שיותר קריספיים וחיים. הדבר האחרון שהאביב מביא איתו לבישול (וכדאי לנצל זאת גם לקיץ) זאת חמיצות. גרידת לימון, חומצים, מיץ ליים. נגיעה של חמיצות בכל מנה, תרענן ותחדש את החך בין ביס לביס. אגב, בחלק ניכר מהמנות כאן תוכלו כבר להמיר את ירקות האביב בירקות קיץ, או בכלל להתאים לעונה ולאכול כל השנה.

פסטה אורקייטה של ירקות ירוקים, חמאה חומה ומרווה

תומר אפלבאום

סלט סינטה עם פלפלים קלויים, תרד חלוט, בצל סגול וצ'ילי

תומר אפלבאום

פטוצ'יני עם רוטב עגבניות מהיר

תומר אפלבאום

לינגוויני א לה רג'ינה

תומר אפלבאום

קדאיף אננס, קרם קוקוס, סורבה אננס וסירופ פסיפלורה

קינוח קליל של אננס וקדאיף
תומר אפלבאום
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו