מתכונים

הארוחה המבשרת על בוא האביב

רגע לפני שנעשה פה חם מדי השף שניר אנג סלע (ממסעדת גוז' ודניאל) עשה סיבוב בשוק ובגינת הירק שלו ויצר ארוחה שעושה אביב בפה ובצלחת

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שניר אנג-סלע, שף אורח

יום מעונן ולמחרת שרב כבד שנשבר בערב והטמפרטורות צונחות מטה מטה, מזכירים לנו שהחורף אוטוטו מאחורינו. רגע לפני שהאביב החמקמק מפנה מקום מיום של 25 מעלות ליום עם טמפרטורות שלא יורדות מ-30 ושפע של אחוזי לחות, זה הזמן לקבלת פנים לאביב ולירקות הייחודיים לו.

הימים האלה הם זמן טוב לנצל את הירקות הירוקים שעושים דרכם אל השוק (חלקם ממש בסוף העונה) - אפונות, במיות, פול ירוק וכמובן שום ירוק טרי ואספרגוס. חוץ מהשום והאספרגוס שמרוויחים מבישול, שאר הירקות, נכנסים למחבת ללא כל הכנה מוקדמת ומוגשים כמה שיותר קריספיים וחיים. הדבר האחרון שהאביב מביא איתו לבישול (וכדאי לנצל זאת גם לקיץ) זאת חמיצות. גרידת לימון, חומצים, מיץ ליים. נגיעה של חמיצות בכל מנה, תרענן ותחדש את החך בין ביס לביס. אגב, בחלק ניכר מהמנות כאן תוכלו כבר להמיר את ירקות האביב בירקות קיץ, או בכלל להתאים לעונה ולאכול כל השנה.

פסטה אורקייטה של ירקות ירוקים, חמאה חומה ומרווה

עדינה ומלאת טעמים, אורקייטה
עדינה ומלאת טעמים, אורקייטהצילום: תומר אפלבאום

סלט סינטה עם פלפלים קלויים, תרד חלוט, בצל סגול וצ'ילי

סלט סינטה
סלט סינטה צבעוניצילום: תומר אפלבאום

פטוצ'יני עם רוטב עגבניות מהיר

להכין לבד פטוצ'יניצילום: תומר אפלבאום

לינגוויני א לה רג'ינה

ממכר, לינגוויני של המלכהצילום: תומר אפלבאום

קדאיף אננס, קרם קוקוס, סורבה אננס וסירופ פסיפלורה

קינוח קליל של אננס וקדאיף
קינוח קליל של אננס וקדאיףצילום: תומר אפלבאום

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ