גלי פיאלקוב, עכבר העיר אונליין

חם. למי יש כוח להתחיל לעמוד מעל הכיריים עם כף מעץ ולבחוש בסירים שבהם מתבשלים דברים כבדים, מחממים, ומהבילים? ולמי יש חשק לאכול אותם? סלטי פסטה קרים הם מנה קלאסית לעונה הבוערת, וזה שלפניכם הוא אפילו כזה המרענן במיוחד, בזכות הנענע והלימון שמככבים בו.

בסלט הנ"ל תמצאו גם לא מעט אבות מזון בתמהיל נכון ובריא (חלבונים – סויה, פחמימות – פסטה, שומנים – שמן זית...). כמו כן משולבות בסלט גם פיסות גבינת מוצרלה, שיעזרו לכם להיות מרוצים מתזונת הילדים, שכן כל שתי אצבעות מוצרלה שוות לשליש מכמות הסידן היומית המומלצת לילדים (בגילאי 4-8) וערך הסידן בהן שווה לכמות הסידן שנמצאת בכוס חלב. אבל חוץ מכל הפרטים הללו מדובר פשוט בסלט שהטעמים השולטים בו הם קלילים ולא דומיננטיים, כך שיש ממש סיכוי שהילדים יאהבו, יתלהבו, ויאמצו לחיכם. והמבוגרים? מוטב שתתרחקו כי אחרת לא יישאר כלום לילדים.

מצרכים לשש מנות סלט גדולות

חב' פסטה קונכיות (אפשר גם צורות אחרות) 500 גרם
3 כפות שמן זית
כ-15 גבעולי נענע טרייה
חב' פולי סויה קפואים (קלופים) – אדממה – 450 גרם
100 גרם פיסטוקים קלופים
20 יחידות עגבניות שרי
חב' גבינת מוצרלה באצבעות (172 גרם)
מלח
לימון וחצי

למקומות, היכון, הכינו

מרתיחים מים בסיר גדול. חולטים במים הרותחים את פולי הסויה הקפואים למשך שלוש דקות. שופכים לתוך מסננת, שוטפים במים קרים, ומניחים בצד.

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים קרים (שלא כמו בזמן הכנת פסטה חמה עם רוטב, אז אין לשטוף את הפסטה במים כדי שהעמילן שעליה יישאר). מכניסים לקערת סלט עמוקה ומוסיפים את שמן הזית. מערבבים היטב ומניחים להתקרר עוד.

חותכים את גבעולי הנענע וזורקים. את עלי הנענע קוצצים דק-דק.

חותכים את עגבניות השרי לחצאים (אפשר גם להשאיר שלם, כך שניתן יהיה לסלק את העגבנייה אם במקרה הילדים או מי מכם לא מחבב עגבניות).

מערבבים הכל יחד ומוסיפים מיץ מלימון וחצי ומלח לפי הטעם. מפרקים את אצבעות המוצרלה לרצועות דקות לאורכן. מתקבלים מעין נחשים דקים של מוצרלה, ג'וליאנים. את אלו מוסיפים לסלט.

הפיסטוקים הם תוספת לסלט (שלא לומר שדרוג מטורף) שיכולה להתאים יותר למבוגרים שבחבורה, אבל מותרת גם לילדים מעל גיל 4 בערך. אם החלטתם להוסיף אותם לסלט, ואם קניתם אותם לא קלויים, תנו להם חימום קל במחבת על אש בינונית, כדי שהפכו לפריכים. קררו והוסיפו לסלט.

את הסלט שומרים במקרר, והוא מחזיק מעמד שם ימים שלמים. כל מה שיש לעשות הוא לשים ממנו בצלחת ולזלול בהנאה. בתיאבון וקיץ שמח!

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ