מתכון: רוטב אלפרדו שמנת פטריות

רוטב אלפרדו הוא למעשה רוטב שמנת וחמאה ובמקרה הנוכחי עם פטריות

אלי בבג'ני, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פטוצ'יני ברוטב אלפרדו
פטוצ'יני ברוטב אלפרדו פטריות (ואפשר גם בלי)צילום: DipaliS / Getty Images/iStockpho

דרגת קושי: קל

מצרכים ל-שמונה סועדים ויותר (אפשר לחתוך בחצי כשמדובר בפחות):

50 גרם חמאה
1 כוס יין לבן
3 שיני שום קצוצות
500 מ"ל שמנת לבישול (2 מכלים)
500 מ"ל חלב
סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט טחון
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

בסיר עם תחתית כפולה מחממים את החמאה ומקפיצים את הפטריות כחמש דקות, יוצקים יין לבן ומוסיפים שום ומצמצמים. מוסיפים שמנת ואת החלב ומביאים כמעט לידי רתיחה, תוך כדי ערבוב מדי פעם.

מוסיפים את התבלינים (למי שאין פטריות יכול בשלב זה להחליף אותן באבקת מרק פטריות), מנמיכים את הלהבה. מבשלים עוד חמש דקות, ולאחר מכן מוסיפים את גבינת הפרמזן לתבשיל ומבשלים עוד שתי דקות.

כעת אפשר לשלב את הרוטב עם הפסטה.

עוד 18 רטבים מומלצים לפסטה - כאן

כל המתכונים הכי טעימים עם פסטה ושמנת - כאן

תגיות קשורות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ