בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מאמא מיה: בתי הפסטה הטובים ברומא

מי לא אוהב פסטה?! מנת פחמימות מנחמת, טעימה, עשירה בצורות וטעמים. ואף פעם לא צריך סיבה ממש טובה בשביל לשבת על מנה שכזאת, אבל בכל זאת, יום הפסטה

4תגובות
פסטה גריצ'יה  של מסעדת Roscioli
מיכל מילרד

את החלום שלי לעבור לגור ברומא הגשמתי אי שם בשנת 1998, כמה שנים לפני שדבק בי חיידק המטבח. אחרי שש שנים החלום חזר למגירה ומרומא המשכתי ללימודי קונדטוריה בפריז. כשף קונדיטורית עם ניסיון של עשור בתחום בארץ ובחו"ל, החלטתי לשלב את האהבה הענקית שרכשתי לעיר, לשפה, למנטליות ובעיקר לתשוקה הזו שנקראת אוכל. מפריז חזרתי לארץ (עבדתי, בין השאר, כשף קונדיטורית ב"מסה") ואחרי סיבוב קצר (בן חצי שנה) ביפן מצאתי את עצמי שבה לרומא, הפעם כדי להשתקע.

לרגל יום הפסטה הבינלאומי שחל היום (ה-25 באוקטובר) ולמעשה לכל יום שהוא, פיתחתי תיאבון מוגבר ויצאתי לבדוק איפה נמצאות מנות הפסטה הכי שוות בעיר הבירה של ארץ המגף – רומא. גזרו ושמרו לביקור הבא שלכם שהלוא למעשה, כל יום הוא יום הפסטה באיטליה.

Da Felice Dal 1936

פליצ'ה טריוולוני היה דמות שנונה, לעיתים לא נוחה אבל מעולם לא בנאלית. כשהיה צעיר לקח מאביו את ניהול המסעדה והחל להגיש בה מאכלים מסורתיים מהמטבח הרומאי. במותו, העביר פליצ'ה אתה השרביט לבנו פרנקו, אשר ממשיך את המסורת של אביו. המילה "פליצ'ה" באיטלקית פירושה שמחה, אושר. באופן כמו בלתי נמנע, זאת התחושה שממלאת את הפוסעים למקום. אחת ממנות הפסטה הידועות כאן היא פסטה אמטריצ'ינה, מנת הדגל של המטבח הרומאי. את הפסטה הזאת נהוג להכין עם בוקאטיני, ספגטי, ריגאטוני או טונראלי. זו מנה פשוטה שמוגשת עם רוטב עגבניות עשיר, גוואנצ'יאלה (לחי חזיר) מאודה ביין לבן וגבינת פקורינו רומאנו.

כתובת: Da Felice via mastro giorgio 29 testaccio
שעות פעילות: צהריים - 12:30-15:00; ערב - 19:00-23:30. טלפון להזמנות: +39065746800
מחירים: החל מ-10 יורו למנת פסטה

פסטה בוקאטיני אמטריצ'אנה של מסעדת da felice
מיכל מילרד

Micheli's Egidio

אחד מיצרני הפסטה הטרייה הגדולים והמוערכים באיטליה שהחל את דרכו בשנת 1919 בעיירה מונדובי שבצפון איטליה והפך מאז לאימפריה. כיום החברה המשפחתית על שמו היא יצרנית הפסטה הראשית של קבוצת "איטלי". דוכן הפסטות הראשון שלהם ברומא נפתח בשוק האוכל המקורה שחגג לא מזמן שנתיים.

על המנות אחראי שף הקבוצה ג'יאן לוקה רובטי שבעברו שימש כשף במטבחים בדרום איטליה, פראג וגם הגיע בעבר לישראל. בדוכן הרומאי תוכלו למצא מגוון עצום של פסטות בעבודת יד ורטבים טריים שמכינים במקום. אחת הפסטות האהובות עליי היא פי'צי (פסטה טוסקנית עבה) עם קרם ריקוטה, לימון ועגבניות מסוכרות.

כתובת: Micheli's Mercato Central – via giolitti 36
שעות פעילות: פתוח כל יום בין 8:30-00:00
מחירים: 8-12 יורו למנת פסטה

פיצ'י טוסקני, קרם ריקוטה, פרמזן, לימון ועגבניות מסוכרות - Micheli's בשוק הארמני
מיכל מילרד

Sora Margherita

באזור הגטו מתחבאת לה מסעדה קטנה ומטריפה. דלת הכניסה צבועה באדום וכשעוברים דרכה אל תוך המסעדה התחושה היא כאילו נכנסים לביתה של סבתא איטלקייה. עוברים דרך המטבח, היישר לשולחנות הישיבה שמכוסים בנייר צהבהב והקירות מעוטרים בכתבות ישנות מעיתונים. הפסטות טריות ונעשות במקום מדי יום והתפריט נכתב בכתב יד ומשתנה תכופות, לפי חומרי הגלם העונתיים.

אחת המנות שמככבות בתפריט היא מנת הקאצ'יו א- פפה הרומאית, מנה כבדה מאוד ומשביעה שמורכבת מפסטה ארוכה, גבינת פקורינו רומאנו, המים החמים שבהם בושלה הפסטה פלפל שחור גרוס מעל. תוכלו למצוא גם גרסה יותר מעודנת של המנה - עם גבינת ריקוטה שמעדנת את המליחות של זו הקלאסית.

כתובת: Sora margherita – piazza delle cinque scole 30
שעות פעילות: צהריים - 12:30-15:00; ערב - 20:00-23:00. בימי ראשון סגור.
מחירים: החל מ-8 יורו למנת פסטה

פסטה קרבונרה של מסעדת eggs
מיכל מילרד

Eggs Trastevere

השילוב של מגזין האוכל פונטרלה רוסה, הבעלים של חנות הטירמיסו המופלאה "זום" והשפית ברברה אגוסטי הולידו את מסעדת הקרבונה הראשונה ברומא בשכונת טרסטברה השוקקת חיים והשוס: הכל על טהרת הביצה. תמצאו כאן ביצי עופות וגם ביצי יען, כולן מגיעות מחוות אורגניות מחוץ לרומא.

כדאי לנסות כאן את מנת הקרבונרה המיוחסת למטבח הרומאי העני. המנה "הומצאה" על ידי יצרני הפחם, שהיו מכינים את המנה שמורכבת מחלמונים (ומכאן, החיבור לביצים), גבינת כבשים - פקורינו שהחליפה את הפרמזן (שהיה מאוד יקר), לחי חזיר (גוואנצ'יאלה) שהחליף את שמן הזית ותועפות פלפל שחור. במסעדה גם תוכלו למצוא ורסיות שונות למנה הקלאסית כגון קרבונרה עם כמהין או עם פרחי קישוא וגם קרבונרה ללא שומן חזיר לשומרי הכשרות.

כתובת: Eggs – via natale del grande 52 trastevere
שעות פעילות: צהריים - 12:00-16:00; ערב - 19:00-23:00
מחירים: החל מ-12 יורו למנת פסטה

פסטת קאצ'יו א פפה עם ריקוטה במסעדת Sore Margherite
מיכל מילרד

Flavio al Velavevodetto

פלאביו התחיל את דרכו במטבח של פליצ'ה בשכונת טסטצ'יו. בחלוף כמה שנים החליט לצאת לדרך עצמאית ולפתוח מקום משל עצמו - והגשים זאת בחלל עם היסטוריה ועתיקות בשכונת טסטאצ'יו, שם פתח את המסעדה הראשונה שלו.

מנות שמותקנות מחומרי גלם מקומיים שמיוצרים בחוות גידול מחוץ לרומא ובפרט, פסטות בעבודת יד, תוך נאמנות לשורשים הרומאיים וחיוך רחב מאוזן לאוזן - זה הבסיס להכל כאן. אין פלא שזאת אחת המסעדות הטובות בעיר שכל רומאי מכיר ואוהב. מעבר למנות הפסטה המסורתיות תוכלו למצוא מנה מדהימה של פטוציני בתבשיל זנב שור ורוטב עגבניות (באיטלקית: Coda alla vaccinara)

כתובת: Flavio al velavevodetto – via di monte  testaccio 97
שעות פעילות: צהריים - 12:30-15:00; ערב - 19:45-23:00
מחירים: החל מ-10 יורו למנת פסטה

פסטה גודה אלה וואצ'ינארה (עם תבשיל זנב שור)
מיכל מילרד

Roscioli

מסעדה, מעדנייה ומאפייה השייכת למשפחת רושולי כבר ארבעה דורות ומפעילים אותה 11 אחים וכולם מגיעים מחבל המרקה שצפונית לרומא. בשנת 2002 המעדנייה הכה מפורסמת של קמפו די פיורי הפכה בין היתר להיות מסעדה מצליחה, כך שאם לא הזמנתם מקום מראש, סביר להניח שתשארו בחוץ.

מעבר למבחר עצום של יותר מ-300 גבינות, 400 סוגי נקניקים וכן מבחר יינות שאפשר ללכת לאיבוד בו - המסעדה ידועה גם באוכל שמגישה, באיכות הגבוהה, ברמת הגימור של הפרטים הקטנים ובשירות. על המנות אחראי השף נאביל האג' האסן עטור הפרסים, שמכונה גם "מלך הקרבונרה". נאביל מאמין בפשטות של המטבח הרומאי ובכנות של בחומרי גלם (כשהם טובים - הם פשוט מדברים בעד עצמם). אחת המנות האהובות עלי במסעדה היא פסטה גריצ'יה, עוד מנה מקומית רומאית שעשויה מגבינת פקורינו וגוואנצ'ילה. יש הטוענים שזה שילוב של מנת הקאציו פפה ואמטריצ'ינה, רק ללא עגבניות.

כתובת: Roscioli – via dei giubbonari 21 campo dei fiori; טלפון להזמנות: +39966875287
שעות פעילות: 08:30-00:00. בימי ראשון סגור
מחירים: החל מ-14 יורו למנת פסטה

פסטה גריצ'יה  של מסעדת Roscioli
מיכל מילרד

The Fisherman Burger

אי אפשר לדבר על פסטה מבלי להזכיר את הספגטי עם צדפות הוונגולה - עוד מנה המאפיינת את המטבח הרומאי, הפעם עם נגיעות דרומיות.

ממש מול קסטל סאנט אנג'לו נפתחה לה מסעדה שמוקדשת כולה לאוצרות מן הים. על התפריט אחראי השף ג'יוזפה פיוסקו שהגיע לבירה היישר מטארנטו שבחבל פוליה הדרומית. ג'יוזפה בן למשפחת דייגים שגדל על המטבח הים תיכוני ומביא למסעדה את פוליה על מצע קרח גדול, עליו מונחים פירות ים ודגים טריים, אקווריום מלא בלובסטרים, קיפודי ים ואוייסטרים.

תוכלו למצוא במקום את מנת הספגטי וונגלה שמוגשת עם יין לבן, שמן זית ועשבי תיבול כמו כן, תוכלו למצוא גם מנות פסטה נוספות כשהדג כאן הוא על פירות ים ודגים.

כתובת: The fisherman burger – piazza pasquale paoli 15
שעות פעילות: פתוח כל יום בין 11:00-00:00
מחירים: החל מ-14 יורו למנת פסטה

פסטה וונגולה עם שמן זית ועשבי תיבול במסעדת Fisherman Burger
מיכל מילרד

Pastasciutta

מסעדת פסטה קטנה שממוקמת לה לא רחוק מהוותיקן. תמצאו כאן מעבדת ייצור פסטה ומטבחון קטן ושקוף שמאפשר הצצה לכל מה שקורה בתוכו. בוחרים את סוג הפסטה שרוצים, את סוג הרוטב ומקבלים מנה שנעשית עבורכם ממש במקום.

במקום תוכלו למצוא מנות כגון פסטה ברוטב פטריות פורצ'יני, פסטו ג'נובזה, ראגו בולונז, אליו אוליו פפרונצ'יני ועוד. ממליצה להגיע ממש מוקדם עם הפתיחה או אחרי השעה 14:00 בשל התור הארוך שמשתרך לו בכניסה.

כתובת: Pastascuitta  - via delle grazue 5 vatican
שעות פעילות: פתוח כל יום בין השעות 10:30-18:30
מחירים: מהחל מ-4 יורו למנת פסטה

פסטה עם שמן זית, שום ופרמזן  במסעדת Pastasciutta
מיכל מילרד

מיכל מילרד היא שף קונדיטורית, יוצרת סיורים קולינריים באיטליה ובפרט ברומא, ומנחה סדנאות בישול איטלקי עם שפים מקומיים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו