בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טורטליני ברוטב אפונים עדינות

מצאתם טורטליני קפוא בסופר? הנה רוטב שיוכל לשדרג את המנה בקלות ולהפוך אותה למפוארת

תגובות
דורעם גונט

במדפי הסופרים אפשר למצוא לא מעט סוגים של פסטה ממולאה מטיפוס טורטליני. מצאתי אחד במלית בטטות וגבינת עזים סבירה למדי, ושני במלית עשבי תיבול - לא משהו. אבל הבצק עצמו נחמד ונגיס (צריך לבשל 10 דקות ולא 15), ואם תתקינו את רוטב האפונים שלהלן, תקבלו מנה גדולה ומפוארת.

הרוטב הוא פיתוח לקלאסיקה האיטלקית של פרושוטו-פונגי-פיזלי (פרושוטו-פטריות-אפונה), עם אופציה כשרה.

חומרים:

20 גרם חמאה (לא מרגרינה)

2 כפות שמן זית

500 גרם אפונה עדינה קפואה של סנפרוסט

400 גרם טורטליני, רביולי או אניולוטי של "לורנצו" או כל יצרן אחר

200 גרם פסטרמה פרוסה, חתוכה לרצועות דקות

מלח ופלפל לפי הטעם

כף סוכר

אופציה: 3 כפות שמנת מתוקה או 30 גרם חמאה, למגע סופי

הכנה:

1. אין צורך להפשיר את האפונה. רק לשים במסננת ולשטוף במים פושרים.

2. מחממים שמן וחמאה בווק או בסיר שטוח, מוסיפים אליהם את האפונים, ממליחים, מפלפלים, ממתיקים ומאדים על להבה גדולה תוך כדי בחישה.

3. בינתיים מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, אך מסירים מהאש 3 דקות

לפני המועד הנקוב.

4. אם משתמשים בבשר, זה הרגע להוסיפו אל הווק. מסננים ומוסיפים גם את הפסטה, ומבשלים תוך כדי ערבוב עוד 5 דקות לפחות, עד שהפסטה מתכסה בציפוי מבהיק.

5. אפשר ורצוי להוסיף, בדקה האחרונה לערבוב, מעט שמנת מתוקה או חמאה.



 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו