מלפטי של לה רפובליקה די רונימוטי

מלפטי הן כופתאות גבינה ותרד איטלקיות שנולדו ממתכון שלא צלח. מוטי סופר, מלה רפובליקה די רונימוטי, מציע מתכון למנה הנמכרת והוותיקה במסעדה, שגם כשהוא לא מצליח, הוא מצליח

יוליה ניקנקין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מלפטי של לה רפובליקה די רונימוטי
מלפטי של לה רפובליקה די רונימוטיצילום: מוטי סופר
יוליה ניקנקין
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל

לכבוד חזרת המסעדות, אנחנו שמחים להשיק את "מתכונשף", מדור מתכונים חדש בו נחזור אל המנות האהובות מהמסעדות, אל מנות הדגל של מסעדות, שפים או מתכונאים, ומביאים אותן בגרסה הביתית שלהן. והפעם: מלפטי של הרפובליקה של רונימוטי.

הסיפור של המלפטי מתחיל ממילוי של רביולי שלא צלח. זו מנה ממטבח של עניים איטלקים שבבסיסה תרד או מנגולד. למילוי מוסיפים ביצים וקמח, והוא נהפך למשהו בין כופתאות לבצקניות, שמחזיקות את עצמן סולו, כמו ה'נודי', שעשויות מריקוטה. אגב, פירוש המילה "מלפטי" מאיטלקית הוא "עשויים רע", כך שאתם יכולים להרגיש בנוח אם יצא לכם כיסון מרושל.

מוטי סופר, שף ומבעלי מסעדת לה רפובליקה די רונימוטי, מספר שאת המתכון קיבל במתנה מיהודים ממוצא איטלקי דווקא בבואנוס איירס, בירת ארגנטינה: "יש קהילה יהודית גדולה בבואנוס איירס, ובה למדתי להכין את המלפטי. כבר בניסיון הראשון היה להם טעם גן עדן", הוא משחזר. "זאת המנה הראשונה שלנו, שמלווה אותנו עוד ממסעדת צ'נקולו (חדר הסעודה האחרונה, מלטינית) בהרצליה, לפני 20 שנה. המלפטי גם עברו אצלנו במעדניית 'רונימוטי' ברמת גן וגם ברמת החייל - אז מכרנו אותם גם קפואים. מאז אנחנו לא משנים בהם שום דבר", הוא נשבע.

"לפני שתפריט המסעדה הושק עשינו ישיבת טעימות, ומלפטי נכנסו פה אחד. ברפובליקה די רונימוטי אנחנו מכינים אותם עם תוספת של פלפל קלוי ובצל. אבל במתכון המקורי, שמצורף כאן, הם עשויים רק עם עלים ירוקים, תערובת גבינות שכוללת מוצרלה ופרמזן, ועשבי תיבול שנותנים עוד רובד של טעם", הוא מפרט. "הרוטב העתיק של המנה הוא רוזה, אבל במסעדה אנחנו נעתרים ללקוחות שמבקשים רוטב עגבניות, משום שהרובד של השמנת ברוטב מעט מכביד. זו מנה שלא בהכרח נראית הכי טוב. היא כפרית ולא מתייפייפת, אבל חשוב לנו להמשיך איתה. היא ה'בסט סלר' של המסעדה ואחראית לכ-10% ממחזור המכירות", כך סופר. "המלפטי הם עצם קיומנו". הנה הגרסה הביתית.

__________

מחפשים מתכון למנה אהובה שאכלתם במסעדה? כתבו לנו וננסה להביא אותו: food@haaretz.co.il או בתגובות מטה

רכיבים

למלפטי:

1 קילו מנגולד או תרד חלוט וקצוץ

100 גרם (כ-2/3 כוס) קמח

1 ביצה

100 גרם תערובת גבינות מוצרלה עם מעט פרמזן

עלי בזיליקום ואורגנו לטעם

מלח לפי הטעם

לרוטב:

1 מכל שמנת מתוקה 38 אחוז

100 מ"ל רוטב עגבניות איטלקי משומר (מוכן בבקבוק)

פלפל שחור

מלח

עלי בזיליקום

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-185 מעלות.

מערבבים את חומרי המלפטי עם הירק החלוט והקצוץ.

מכינים מהתערובת קציצות במשקל 60 גרם כל אחת.

משמנים תבנית של תנור ואופים בתנור חם עד שהן מזהיבות קלות.

בינתיים מכינים רוטב:

בסיר קטן על להבה בינונית מצמצמים שמנת. מוסיפים לשמנת את רוטב העגבניות ועלי הבזיליקום. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים מספר דקות נוספות עד שמתקבל רוטב בצבע כתום נעים.

מורידים מהאש ומצלחתים - יוצקים מהרוטב כמה כפות יפות בצלחת ובתוכו מניחים שלושה מלפטי.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ