פסטה עם בוטרגה, קליפת לימון וצ'ילי

טעמה של הבוטרגה דומיננטי ועמוק, כך שמלבד תיבול (הכי חשוב לימון) אין צורך בעוד מרכיבים

אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
פסטה עם בוטרגה, קליפת לימון וצ'ילי של אורלי פלאי-ברונשטיין |
פסטה עם בוטרגה, קליפת לימון וצ'ילי של אורלי פלאי-ברונשטיין |צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
רבע שעה

הבוטרגה היא חומר גלם אופייני לסרדיניה, יוון, תוניס וטורקיה. מדובר בביצי בורי משומרות במלח, מיובשות בשמש ונתונות בתוך שעווה, ששומרת עליהן אבל חובה להסיר אותה לפני השימוש. קונים במעדניות בלקניות ובשווקים.

רכיבים

1/2 קילו פסטה ארוכה (כמו פטוצ'יני או פפרדלה)
1/4 כוס שמן זית
1/2 פלפל ירוק חריף פרוס דק-דק
2 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
50 גרם בוטרגה (שבבים, במשקל נקי, ללא ציפוי השעווה)
מיץ מלימון אחד
קליפה מלימון אחד
1 עגבנייה מגוררת (לא חובה)

הוראות הכנה

1. מערבבים שמן זית עם פלפל חריף ושום.

2. בינתיים, מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם שפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה.

3. מסננים את הפסטה ומערבבים עם השמן המתובל. מוסיפים פטרוזיליה, שבבי בוטרגה, מיץ וקליפת לימון ואם רוצים גם עגבנייה מגוררת. מערבבים ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ