שילוב זרועות: טוויסט ימי לספגטונה קלאסית - פסטות ואיטלקי - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שילוב זרועות: טוויסט ימי לספגטונה קלאסית

לכתבה
דודו בכר

פסטה ארוכה ויבשה, מועשרת בטעמים של ים: בטור השבועי שלו מציע השף דיוויד פרנקל לעדן את הטעם הדומיננטי של הים בעזרת שמן זית ועגבניות שרי

תגובות

אחרי שלושה מדורים בהם עסקנו בקורות הפסטה היבשה, בטור הנוכחי נסגור את התחום  במתכון ל-"ספגטונה" – פסטה קלאסית בשילוב טוויסט קל. את הספגטונה אפשר להכין בעבודת יד על פי המתכון להכנת פסטה יבשה, או לקנות אותה מוכנה. היא משתלבת באופן הרמוני עם סוגי רטבים שונים ומגוונים. המנה הקלאסית שמאפיינת אותה ואהובה על ילדים ומבוגרים כאחד היא ספגטונה בשילוב רוטב בולונז.

אחד מחומרי הגלם האיכותיים והטעימים שהים מספק לנו הוא התמנון. טעמו דומיננטי ועל כן רצוי לחבר לו חומרי גלם עדינים שיחמיאו לו וידגישו את טעמו, כגון שמן זית ועגבניות שרי. אף שנהוג לחשוב שאופן ההכנה של התמנון מסובך מאוד, מדובר דווקא במלאכה די פשוטה שכל אחד יכול לעשות בבית (אם כי זמן הבישול שלו יחסית ארוך).

הרכבתי וריאציה קייצית ששמה דגש על טעמי הים, למנה המשלבת בין רכיבים איטלקיים קלאסיים כמו ספגטונה ובוטרגו (מאכל ביצי דגים, הנפוץ בעיקר בדרום איטליה), לבין הטעמים והניחוחות המקומיים שלנו, כמו שמן זית, עשבי תיבול ועגבניות שרי.

ספגטונה תמנון, במיות, עגבניות שרי, שמן זית, בוטרגו ועשבי תיבול

מרכיבים להכנת התמנון (4 מנות):

1/2 תמנון

גזר פרוס גס

בצל מקולף חתוך גס

2 ענפי סלרי

1/2 לימון

1 כוס יין לבן יבש

חופן פלפל שחור

3 עלי דפנה

צרור עלי פטרוזיליה

אופן הכנת התמנון:

מכניסים את כל הרכיבים לסיר עם מים חמים, מכסים ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי-שעתיים נוספות, עד שהתמנון מתרכך. כאשר התמנון רך (אפשר לבדוק באמצעות סכין) מכבים את האש ונותנים לו להמשיך להתבשל.

מוצאים את התמנון, מייבשים אותו (מנגבים מהנוזל) ופורסים לחתיכות של 3 ס"מ.

אפשר לשמור את התמנון במקרר בסיר הבישול כשלושה-ארבעה ימים עד לשימוש.

ספגטונה עם תמנון, דיוויד פרנקל
דודו בכר

מרכיבים למנה (4 מנות):

400 גרם פסטה ספגטונה

280 גרם זרועות תמנון מבושלות

2 חופנים של במיה תאילנדית חצויה

100 גרם עגבניות שרי צלויות מראש

4 שיני שום פרוסות דק

פלפל צ'ילי אדום פרוס דק

2 כפות מיץ לימון

2 כפות שמן זית

חופן עלי בזיליקום

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

בוטרגו (לגירוד מעל המנה)

אופן הכנת המנה:

מחממים מחבת מראש וצורבים את התמנון על המחבת משני צדיו, עד להשחמה. מוסיפים את הבמיות ומנמיכים את האש. ממשיכים לצרוב עד שהבמיות מתרככות, מוסיפים את השום והצ'ילי ולאחר כמה דקות מוסיפים את מיץ הלימון והעגבניות. מועכים את עגבניות השרי במחבת (לשחרור הנוזלים) ומוסיפים את הבזיליקום והפטרוזיליה.

מבשלים בסיר את הספגטונה כ-15 דקות, או לפי הוראות היצרן (אם מדובר בפסטה קנויה).

מעבירים את הפסטה אל המחבת עם התמנון, מערבבים היטב עם הרוטב ומעבירים לצלחת הגשה. מגרדים מעל המנה את הבוטרגו.

לכל המתכונים והטורים הקודמים של דיוויד פרנקל

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות