מתכון: פסטה עם תרד של איתי הרגיל ומעוז אלונים

לתרד הבר, הנקרא גם תרד טורקי, עלים משולשים וטעמם ירוק ובשרני יותר מאשר לתרד הרגיל. החורף זה זמן מצוין לשדך אותם לפסטה

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
פסטה עם תרד בר

רכיבים

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה ארוכה - ספגטי או לינגוויני
  • 2 צרורות תרד טורקי
  • שמן זית
  • 2-3 שיני שום קצוצות גס
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
  • מלח ופלפל
  • 1 כף חמאה
  • גבינת פרמזן מגוררת

הוראות הכנה

שוטפים היטב את עלי התרד, מסירים מהם את הגבעול התחתון ומניחים במסננת לייבוש.

מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים קלות. מוסיפים למחבת 1/3 מכמות עלי התרד ומטגנים, עד שהעלים "נובלים" ונפחם יורד. מוסיפים את הכמות הנותרת בשני מחזורים נוספים.

יוצקים למחבת את היין ומבשלים על להבה חזקה, עד שהנוזלים מתאדים מעט. מוסיפים את האגוזים וכף חמאה, ממליחים, מפלפלים, מערבבים ומכבים את האש.

מבשלים את הפסטה "אל דנטה" על פי הוראות יצרן.

מסננים, מערבבים עם תכולת המחבת ומגישים, בתוספת גבינת פרמזן מגוררת.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות