מתכון

פיצת שלוש גבינות ופסטו

מתכון קלאסי ופשוט להכנה של פיצה לא שגרתית עם פסטו שתכינו לבד ושלוש גבינות. הסוד הוא בהתפחת הבצק

משלב מסאלחה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פיצה פסטו ושלוש גבינות
פיצה פסטו ושלוש גבינותצילום: מיטל סולומון
משלב מסאלחה, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
זמן בישול:40 דקות

מדובר במתכון קלאסי ופשוט להכנה בבית של פיצה לא שגרתית, אבל הנחשבת לאחת המבוקשות והאהובות. השילוב של הפסטו עם הגבינות הוא שילוב מנצח תמיד, אבל הסוד של הפיצה הזאת הוא דווקא בבצק. לא משנה אם בבית או במסעדה, הבצק עובר התפחה של 24 שעות, אחריהן הוא הופך את הפיצה לאוורירית ופחות כבדה גם עם תוספות כמו פסטו ושלוש גבינות. נסו אותו בבית.

רכיבים

חומרים לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 30 גרם מלח
  • 0.6 ליטר מי קרח
  • 10 מ"ל שמן זית
  • 10 גרם שמרים

לרוטב פסטו: 

  • 1 ק"ג בזיליקום
  • 100 גרם צנוברים
  • 2 כפיות מלח שולחן
  • 1 כפית  פלפל שחור טחון
  • 2 כפיות שום טרי כתוש
  • 400 מ"מ שמן זית בזילוף

גבינות:

  • 100 גרם מוצרלה
  • 50 גרם פטה
  • 50 גרם מטבעות גבינת עיזים

הוראות הכנה

רוטב פסטו:

טוחנים את כל המרכיבים היבשים ומוסיפים תוך כדי את שמן הזית בזילוף דק עד לקבלת מרקם אחיד. טועמים ומתקנים את התיבול.

הכנת הבצק: 

מערבבים את הקמח והמלח יחד.

מוסיפים את המים.

לשים עד לקבלת בצק אחיד.

מוסיפים את השמרים והשמן זית.

לשים שוב עד שהבצק מתאחד.

מכסים את הבצק ומתפיחים למשך 40-60 דקות מינימום או עד 24 שעות אם רוצים להגיע לתוצאות המיוחלות.

מחלקים את הבצק לפי מספר המנות / גודל המגש ומשאירים לעוד 10-15 דקות מנוחה.

מחממים תנור ל-250 מעלות.

פותחים את הבצק לפי גודל התבנית (30/40)

משמנים את התבנית ומניחים את הבצק.

מורחים שכבה דקה מרוטב הפסטו, ועליו מפזרים את גבינת המוצרלה, הפטה וגבינת העזים מטבעות.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך 8-10 דקות.

תגובות