מתכון

פיצה תימנית של השפית רימה אולברה

השפית היא חובבת ידועה של אוכל רחוב עולמי, אוהבת לשחק עם מנות קלאסיות ולחבר אותן עם חדשות. הפעם על האש: הפיצה האיטלקית פוגשת את הלחוח התימני

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
זמן בישול:25 דקות
פיצה תימנית עשויה לחוח ומעליה חסה ורוקט
כשלחוח פוגש את איטליהצילום: דודו בכר

רכיבים

  • 6 לחוח טריים
  • 200 גרם גבינת שמנת באיכות טובה
  • חצי צרור עירית קצוצה דק
  • רבע צרור פטרוזיליה קצוצה (עלים בלבד)
  • 1 כפית שמן כמהין
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לסלט:

  • צרור אורגולה שטופה
  • בצל סגול פרוס דק
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח אטלנטי לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון הפיצה

הוראות הכנה

ערבבו את גבינת השמנת עם העירית ושמן הכמהין.

הניחו לחוח אחד עם הבועות כלפי מעלה מרחו עליו שליש מכמות הגבינה בצורה שווה.

הניחו מעל לחוח נוסף, הפעם שהבועות כלפי מטה.

חיזרו על הפעולה עם שאר הלחוחים.

שימו מעט שמן זית במחבת טפלון וטגנו את "הפיצה" משני הצדדים עד להזהבה קלה.

העבירו לקרש חיתוך וחיתחו כל לחוח לחצי.

ערבבו את כל מרכיבי הסלט והגישו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ