שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות

רכיבים

  • 8 גבעולי אספרגוס
  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג פטוצ'יני
  • 50 גרם חמאת מומסת
  • ½ כוס שמנת מתוקה לבישול 15%, מחוממת קלות (ניתן לשחק עם המינונים של השמנת לפי הטעם והצורך)
  • ½ כוס פרמזן מגוררת
  • 300 גרם אפונה (אפשר להפשיר גם קפואה)
  • 2 כוסות פול ירוק חלוט (מחוץ לעונה, ניתן להשתמש בקפוא ולחלוט אותו)
  • 1/3 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • 1/3 כוס צנוברים קלויים (במחבת ללא שמן)
  • 1 חופן עלי בזיליקום קרועים
  • שמן זית

הוראות הכנה

בעזרת קולפן ירקות מקלפים את גזע האספרגוס הסיבי. חולטים אותו במים רותחים במשך כ-3 דקות, מסננים ומעבירים לקערת מי קרח כדי לעצור את תהליך הבישול. חותכים לחתיכות באורך 2 ס"מ ומניחים בצד.

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומחזירים לסיר. מוסיפים את החמאה, השמנת לבישול והפרמזן ומערבבים. מוסיפים את האפונה, פול, אספרגוס, פטרוזיליה וקליפת לימון. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

מחלקים את הפסטה לקעריות הגשה. מפזרים מעל את הצנוברים ואת עלי הבזיליקום, מזלפים מעל כל מנה 3-2 טיפות שמן זית ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ