טורטליני של מנגולד וריקוטה בשמן זית ושום - פסטות ואיטלקי - פסטה - מתכונים

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טורטליני של מנגולד וריקוטה בשמן זית ושום

הוא עמיד יותר בבישול מאשר התרד ועדין ממנו בטעמים, על כן המנגולד הוא שידוך הולם במיוחד עם פסטה וריקוטה. השף עמוס שיאון (הלנה בנמל) מכין טורטליני ים תיכוני שמתאים לימים חמימים ולילות קרירים

6 מנות דרגת קושי: בינוני
רויטל דקל

על אף שבימינו אנו אפשר למצוא את המנגולד על המדפים בכל השנה, כמעט כל מנה שמכינים ממנו מקבלת צביון ואופי חורפי, עשיר ואדמתי. המנגולד הוא למעשה עלי סלק, ויש הנוטים לבלבל אותו עם תרד. בעיני הוא חזק יותר בבישול מאשר התרד ועדין יותר בטעמו, ועל כן הוא בעיני שידוך מצוין לפסטה ובמיוחד לטורטליני. גם השילוב עם ריקוטה, שום ושמן זית מעדנים אותו יותר ונותנים תחושה קצת יותר ים תיכונית בצלחת.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

1 כוס קמח דורום

1 כפית מחוקה של מלח

1 ביצה בינונית

1 כף שמן זית

למילוי הטורטליני:

1/2 ק"ג עלי מנגולד, ללא הגבעול הבהיר קצוצים דק (אם אין, אפשר להחליף בתרד)

2 שיני שום כתושות

1 כף שמן זית

200 גרם גבינת ריקוטה

פלפל לבן גרוס ומלח במידת הצורך

אגוז מוסקט

שמן זית לטיגון

פרוסות משום ירוק אחד (ניתן להמיר בצרור קצוץ של עירית שומית או בפרוסות שום יבש)

להגשה – גבינת פרמז'ן מגוררת לפי הטעם

הוראות הכנה

הבצק: 

מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערה ומעבדים במעבד מזון עם להב מתכת עד קבלת פירורים. ממשיכים ללוש ביד את פירורי הבצק עד קבלת גוש בצק אחיד. במכונת פסטה (אפשר גם במערוך) מרדדים לעלה בצק דקיק (1 מ״מ).

מילוי הטורטליני: 

מטגנים את עלי המנגולד ואת השום במחבת עם שמן הזית עד שמתרככים. אחרי הטיגון מניחים את העלים במסננת, עד שהעלים מתקררים וכל הנוזלים מתנקזים. מערבבים עם הריקוטה הפלפל הלבן ואגוז המוסקט וממליחים.

קורצים בבצק עיגולים, ממלאים במרכז כל עיגול מלית (כפית גדושה) ויוצרים צורה של טורטליני.

מבשלים במים רותחים עד שהטורטליני צפים ומעבירים למחבת עם שמן זית ופרוסות של שום ירוק.

מקפיצים בשמן והשום מוסיפים חופן עלי מנגולד ומעבירים לצלחת הגשה. מגישים עם פרמז׳ן מגוררת.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות