פסטה של ירקות עונתיים ברוטב שמן זית ומיץ לימון - פסטות ואיטלקי - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פסטה של ירקות עונתיים ברוטב שמן זית ומיץ לימון

השף ברק אלמיש (ממופת בראסרי) מציע סדרת מנות שאפשר להכין בקלות ליום עבודה. אחרי ההכנה, כל מה שנשאר זה להכניס למיקרו

4 סועדים דרגת קושי: קל
פסטה עם ירקות
דודו בכר

המתכון הזה הולך עם כל ירק שתרצו ועם כל ירק שאתם אוהבים והוא עונתי.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

400 גרם פסטה יבשה (עדיף פפרדלה, לינגוויני או מאפלדיני)

100 גרם ברוקולי תפרחת

100 גרם שעועית ירוקה

5 עגבניות (עדיף תמר) חתוכות לרבעים ללא הגרעינים

150 גרם זוקיני (ירוק או צהוב) פרוס בעובי חצי ס"מ

150 גרם פלפל גמבה (ירוק,צהוב,אדום)

50 גרם בצל סגול חצוי ופרוס דק

150 גרם אספרגוס חלוט וחתוך גס

גרדה מלימון 1

מיץ מ-3 לימונים

50 מ"ל יין לבן

מלח

הוראות הכנה

בסיר עם מים חמים מבשלים את הפסטה 2 דקות (פחות ממה שכתוב על האריזה) מורידים ישירות למי קרח להפסקת בישול ולאחר מכן מסננים ומניחים בצד.
בסיר נוסף עם מים חמים חולטים את הברוקולי והשעועית במשך 3 דקות ומעבירים מיד למי קרח להפסקת בישול. באותם המים אפשר לחלוט את האספרגוס למשך דקה ולהוריד למי קרח להפסקת בישול.
בסיר רחב או במחבת גדולה מחממים שמן סויה\קנולה ומטגנים בזריזות את הבצל, הזוקיני, העגבניות והפלפל גמבה, לאחר מכן מוסיפים את הברוקולי, השעועית והאספרגוס ומטגנים במשך 30 שניות. בסוף מוסיפים את הפסטה החלוטה, מוסיפים את היין, מיץ הלימון, מלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים קצת מים כדי לסיים את בישול הפסטה. מורידים מהאש ומעבירים לכלי אחסון.

מחממים את המנה ואז מוסיפים כמה עלי אורוגולה טריים גרידת לימון וקצת שמן זית (מומלץ להוסיף מעט פרמזן).

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות