מתכון

פסטה וחומוס? פסטה אה צ'צ'י

החומוס אינו חומר גלם נפוץ במטבח האיטלקי, אולם הוא מככב במנה אחת במטבח הרומאי - פסטה אה צ'צ'י. כשהיא הגיעה לאמריקה היא תפסה כיוון שונה לגמרי

עמרי פולק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פסטה אה צ'צ'י
פסטה אה צ'צ'י, פסטה עם חומוסצילום: עמרי פולק
עמרי פולק
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
זמן בישול:20 דקות

החומוס, שהגיע לאיטליה בעזרת הטורקים, לא כבש לו שטח נרחב בארץ המגף. אין מדובר בחומר גלם פופולרי שנהוג למצוא במתכונים רבים, והוא לבטח אינו אהוב כמו במחוזותינו. אולם מנה אחת שעושה שימוש בגרגירי חומוס וכמובן משלבת אותם עם פסטה - היא "פסטה אה צ'צ'י", שאופיינית בעיקר למרכז איטליה. תוכלו למצוא אותו במטבח הרומאי הקלאסי, לעיתים גם בטוסקנה.

כמו מנות רבות אחרות, גם הפסטה אה צ'צ'י היגרה לאמריקה יחד עם המהגרים האיטלקים ועם השנים התפתחו מספר הבדלים בין המנה המקורית לגרסתה האיטלו-אמריקנית. בזמן שהמתכון האיטלקי מזכיר יותר מרק של פסטה וחומוס, זה שמבושל ב"עולם החדש" הוא מנת פסטה עם מעט רוטב עגבניות וחומוס. גם הפסטה עצמה שונה, באיטליה אלו לרוב פסטות קצרות ובארצות הברית ספגטי (שבור לחצי, למגינת לבם של האיטלקים). בשני המתכונים הבישול נעשה במחבת גדולה אחת, משתמשים במי הבישול (או אלו שבהם הוא נשמר בקופסת השימורים) של החומוס לבשל את האטריות. כאן מובא המתכון האיטלו-אמריקני, שבסופו של דבר מוביל למנה מעט עשירה וכבדה יותר וכן גם חורפית.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

רכיבים

  • 240 גרם ספגטי, שבור לחצי
  • רבע כוס שמן זית
  • קורט שבבי פלפל אדום חריף
  • 2 כוסות עגבניות חתוכות
  • 480 גרם חומוס
  • רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל
  • 60 גרם פאנצ'טה, חתוכה לקוביות למי שמעוניינים להוסיף טעם מעושן

הוראות הכנה

מטגנים יחד את השום ושבבי הפלפל האדום עד שהשום מזהיב.

מוסיפים את החומוס (ללא המים, שמרו אותם להמשך הבישול), העגבניות והפטרוזיליה ומביאים לבעבוע קל למשך כעשר דקות.

מועכים חלק מגרגירי החומוס עם כף, מוסיפים את הפסטה ומבשלים אותה עד שהיא אל-דנטה (כדי למנוע את הידבקות הפסטה לתחתית הסיר אפשר להוסיף את המים של החומוס). הרוטב אמור להיות מעט נוזלי, אבל רחוק מהמרק של הגרסה האיטלקית.

עמרי פולק

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

תגובות