פסטה ב-15 דקות עבודה: קצ'יו א פפה

קלאסיקה איטלקית במיטבה - קצ'יו א פפה, עונה כל הדרישות של מתכון, קל, פשוט ומהיר

עמרי פולק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קצ'יו א-פפה
קצ'יו א-פפהצילום: עמרי פולק
עמרי פולק
דירוג הגולשים
3 כוכבים(7)
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים
זמן בישול:15 דקות

לרוב אני דוגל באמונה שהשקעה במטבח, כמו באספקטים רבים אחרים בעולם, מניבה תוצאות טובות יותר. לא קל למצוא מתכונים קלים, מהירים שגם יהיו מוצלחים. מדי פעם כיף להתבדות, לגלות שאתה טועה. המתכון המצורף, קלאסיקה איטלקית במיטבה - קצ'יו א פפה, עונה כל הדרישות של מתכון, קל, פשוט ומהיר (במיוחד).

המקור מגיע מהמטבח הרומאי ומלבד הפסטה יש פה שני מרכיבים נוספים בלבד - גבינת פקורינו רומנו מגוררת ופלפל שחור טרי. יש פה פשטות מופלאה ובמקביל גם טעם עשיר, מעין קסם שנוצר בשילוב בין הרעננות החריפה של הפלפל לעושר של גבינת הצאן.

למתכון המקורי הכנסתי שינוי קל (תודה לחבר'ה המקצועיים של Serious Eats) - טיגון קל של גרגירי הפלפל השחור במעט שמן זית, מה שמחזק את הנוכחות שלו במנה. הסוד כאן הוא בשימוש במי הבישול של הפסטה, עם כל העמילן שבהם, להמיס את הגבינה ולחבר אותה ואת הפלפל לכדי רוטב אחד שיעטוף את הספגטי. אל תמהרו לשפוך את המים, אתם תצטרכו אותם. בקיצור, רבע שעת עבודה ויש לכם מנת פסטה שאי אפשר להפסיק לאכול.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

רכיבים

  • חבילת ספגטי (500 גרום)
  • 250 גרם גבינת פקורינו רומנו, מגוררת דק ככל האפשר
  • פלפל שחור טרי, גרוס
  • 4 כפות שמן זית

הוראות הכנה

מגררים את הגבינה לקערה גדולה, שבה תוכלו גם לערבב אחר כך את כל המרכיבים יחד.

מחממים מחבת קטנה על אש בינונית, שופכים פנימה את שמן הזית ואת הפלפל השחור. מטגנים כדקה, עד שהפלפל מתחיל לרחוש. מורידים מהאש ומניחים בצד.

במקביל מרתיחים מים מומלחים בסיר ומכינים את הפסטה עד שהיא אל דנטה (בדרך כלל דקה פחות ממה שכתוב על האריזה). חשוב לא לשפוך את כל מי הבישול, תזדקקו לכמה כפות מהם.

מוסיפים בתחילה שלוש כפות מים אל הקערה עם הגבינה ומערבבים עד שמתקבל מרקם קרמי, מוסיפים את הפלפל השחור ואת הפסטה ומערבבים היטב. רוטב הגבינה אמור לעטוף את כל הפסטה, אם אתם מרגישים שיש יותר מדי גושים דבוקים של גבינה הוסיפו עוד מים והמשיכו לערבב.

מגישים עם מעט פלפל שחור טרי וגבינה מגוררת מעל.

קצ'יו א-פפה

עמרי פולק

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

תגובות