פנה ארביאטה של קפה איטליה

מגלים את הסודות: השף ארי ירזין נותן את המתכון לפנה ארביאטה מתוך ספר המתכונים של קפה איטליה (בהוצאת מטר)

ארי ירזין, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פנה ארביאטה של קפה איטליה
פנה ארביאטה של קפה איטליהצילום: מיכל רביבו
ארי ירזין, שף אורח
דירוג הגולשים
3 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל
מנות:ל-4 מנות

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים בפסטה יבשה. שמן הזית, השום והעגבניות הם חלק בלתי נפרד מהזהות המקומית. בחלוקה איטלקית בלתי רשמית: עגבניות ושמן זית מסמלים את הדרום, חמאה ושמנת מסמלות את הצפון.

רכיבים

  • 500 גרם פסטה יבשה מסוג פנה
  • 125 מיליליטר שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 8 עלי בזיליקום קרועים לחתיכות גדולות
  • 8 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות (ניתן להשתמש בעגבניות מקולפות בקופסה של 800 גרם)
  • 1/2 כפית מלח שולחן
  • קורט פלפל שחור טחון גס
  • 1/4-1/2 כפית צ'ילי גרוס (לפי הטעם)

הוראות הכנה

יוצקים את שמן הזית למחבת גדולה היכולה להכיל את כמות הפסטה, מחממים על אש בינונית, מוסיפים את השום ואת עלי הבזיליקום, ומטגנים עד שהשום מזהיב.

מוסיפים את העגבניות החתוכות, המלח, הפלפל והצ'ילי ומביאים לרתיחה.

מנמיכים האש וממשיכים לבשל עוד כעשר דקות, תוך כדי בחישה, עד שהעגבניות מתרככות ונמסות. מסירים את המחבת מהאש.

בסיר גדול מרתיחים מים מומלחים (ביחס של כפית מלח גס לליטר מים). מכניסים את הפסטה לסיר, מרתיחים שוב ומבשלים לפי הוראות היצרן.

כשהפסטה מוכנה – מוסיפים רבע כוס ממי הבישול של הפסטה למחבת הרוטב.

מוציאים את הפסטה מהמים למסננת.

מחזירים את המחבת עם הרוטב לאש בינונית ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים היטב במשך דקה, עד שהרוטב מצפה את הפסטה.

מעבירים לארבע צלחות הגשה ומגישים מיד.

תגובות