פסטה קרבונרה | פנה קרבונרה של קפה איטליה - פסטות ואיטלקי - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פנה קרבונרה של קפה איטליה

מגלים את הסודות: השף ארי ירזין עם מתכון לפסטה קרבונרה מתוך ספר המתכונים של קפה איטליה (בהוצאת מטר)

ל-4 מנות דרגת קושי: קל
פסטה קרבונרה של קפה איטליה
מיכל רביבו

במקור את הפסטה קרבונרה עוטף רוטב במרקם של קרם המבוסס על ביצים, שמנת וגבינת פרמז'ן. מתכון זה הומצא באיטליה בתקופת מלחמת העולם השנייה כדי לפנק את החיילים האמריקאים שכל-כך התגעגעו לביצים ולבייקון של אמא. הטעם ממכר.

 

6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 4

רכיבים

500 גרם פסטה יבשה בצורת פנה

2 כפות שמן זית

80 גרם חמאה

120 גרם בייקון פרוס וחתוך לרצועות קטנות

קורט מלח שולחן

1/4 כפית פלפל שחור טחון גס

קורט צ'ילי גרוס

2 חלמוני ביצה

100 מיליליטר שמנת מתוקה

100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

הוראות הכנה

יוצקים את שמן הזית למחבת גדולה, מוסיפים את החמאה ומחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה.

מוסיפים את פרוסות הבייקון ומטגנים כשלוש דקות עד לקבלת גוון זהבהב-חום.

מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי ומסירים מהאש.

טורפים בקערה קטנה את החלמונים והשמנת.

בסיר גדול מרתיחים מים מומלחים (ביחס של כפית מלח גס לליטר מים). מכניסים את הפסטה לסיר, מרתיחים שוב ומבשלים לפי הוראות היצרן.

כשהפסטה מוכנה – מוסיפים רבע כוס ממי הבישול של הפסטה למחבת הרוטב. מוציאים את הפסטה מהמים למסננת.

מחזירים את המחבת עם הרוטב לאש בינונית ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים היטב במשך דקה, עד שהרוטב מצפה את הפסטה.

מעבירים לקערה גדולה.

מוסיפים לקערת הפסטה את תערובת החלמונים והשמנת ומערבבים היטב.

מוסיפים שני שלישים מכמות גבינת הפרמז'ן המגוררת ומערבבים היטב.

מעבירים לארבע צלחות הגשה, מפזרים מעל את שארית גבינת הפרמז'ן ומגישים.

טיפים

כדאי לערבב את החלמונים והשמנת בקערה נפרדת, כדי שחום המחבת לא יגרום לקרישת הביצים.

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות