קלאסיקה איטלקית ב-10 דקות: ספגטי אליו אוליו - פסטות ואיטלקי - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קלאסיקה איטלקית ב-10 דקות: ספגטי אליו אוליו

אליו אוליו, הוא אבי כל הרטבים האיטלקיים. קחו לכם שניים-שלושה מרכיבים, פנו לעצמכם עשר דקות עבודה ויש לכם מנה נהדרת של קלאסיקה איטלקית על הצלחת

4 מנות דרגת קושי: קל
ספגטי אליו אוליו
עמרי פולק

רוטב האליו אוליו, שהפשטות שלו מובאת כבר בשמו - ספגטי בשום ושמן באיטלקית, הוא בעצם הגרסה הבסיסית ביותר לשלל רטבים אחרים. השום ושמן הזית, מוכיחים שלפעמים לא צריך שום תוספת אחרת, תהיה אשר תהיה כדי ליצור ארוחה משביעה.

מקור הרוטב הוא בנאפולי, ויש בו מן הגסות, החספוס, הפשטות וחוסר היומרנות שמאפיינים את הדרום האיטלקי, אך הופכים אותו לחבל ארץ קסום. הסוד פה הוא לא לטגן את השום ולהוציא ממנו את הטעמיו המרים, אלא למצות את אותם ואת אלו של שמן הזית בטמפרטורה נמוכה, בה שניהם לא נשרפים. בשל כך רצוי לפרוס את השום לפרוסות דקות, כך לא תקבלו חתיכות לא עשויות וזמן הבישול יישאר קצר. למען הגיוון אפשר להוסיף מעט חריפות (צ'ילי גרוס), עומק (עשבי תיבול קצוצים מעל) או עושר (גבינה מגוררת לפני ההגשה).

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

3 שיני שום, חתוכות לפרוסות דקות

75 מ"ל (5 כפות) שמן זית

קצת פטרוזיליה קצוצה דק

חבילת ספגטי או כל פסטה אחרת שמתחשק לכם להכין (500 גרם)

הוראות הכנה

מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומוסיפים אליה את שמן הזית, ולאחר מכן את השום.
מטגנים על אש בינונית-נמוכה עד שהשום מזהיב, מתבלים עם מעט מלח, מורידים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה.

במקביל מכינים את הפסטה עד לרמת אל דנטה (בדרך כלל דקה פחות ממה שרשום על האריזה).

כשהפסטה מוכנה מסננים את המים, מעבירים אותה אל המחבת ומערבבים היטב. מזליפים מעל מעט שמן זית טרי (שלא טוגן) ומגישים.

* אפשר להוסיף קצת ממי הפסטה על מנת לקבל רוטב סמיך יותר

* אפשר לגרר מעל מעט גבינת פקורינו או פרמז'ן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות