מתכון

פסטה עם קייל בעשר דקות עבודה

הגיע הזמן להוסיף קצת קייל חיים שלכם, והדרך הכי טובה היא עם הרבה שמן זית ומעט שמנת. זה קל, מהיר וטעים

עמרי פולק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פסטה ברוטב קייל, שמן זית וקצת שמנת
פסטה ברוטב קייל, שמן זית וקצת שמנת צילום: עמרי פולק
עמרי פולק
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות

כבר עברו מספר שנים מאז שהמושג "Superfood" פרץ בסערה אל חיינו, מרעיד את כל מה שחשבנו שידענו על ערכים תזונתיים ומזונות בריאים. כיאה למושג עם יומרות גבוהות הוא עורר דיון סוער בכל מקום שאליו הגיע, כולל כמה ביקורות על תפקידו כמושג שיווקי ופחות על הפן התזונתי שהוא מתיימר לייצג.

בין המזונות שזכו לשדרוג מעמדי אפשר למנות, בין השאר, עגבניות, סרדינים, שוקולד מריר, אגוזים למיניהם, ג'וג'י ברי, אוכמניות, תרד, ברוקולי, שעועית שחורה וקייל. האחרון הפך בשנים האחרונות לפופולרי בעיקר בארה"ב, אבל באירופה הוא נפוץ מאוד כבר שנים וגם בארץ יש לו לא מעט חסידים. למעמד העל שלו זכה תודות לריבוי ויטמינים (A, C, K, חלק מה-B ומנגן), בנוסף הוא גם מסייע להוריד את הסיכון לחלות במספר סוגים של סרטן. הטעם המריר שלו התחבב עליי מאוד, כאן הוא משולב ברוטב לפסטה קליל ומהיר להכנה, אך אפשר גם להכין ממנו מעין צ'יפס מרירים וממכרים.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

רכיבים

  • צרור עלי קייל, חתוכים לרצועות
  • חצי כוס שמן זית
  • 125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת לבישול
  • מלח ופלפל שחור
  • גרידה מחצי לימון
  • מעט פרמז'ן להגשה
  • חבילת פסטה, עדיף קצרה

הוראות הכנה

מחממים מחבת עם דפנות גבוהות וכשהיא חמה יוצקים פנימה את שמן הזית.

כשהשמן חם מוסיפים פנימה את הקייל ומטגנים עד שהוא מתרכך.

מתבלים ומוסיפים בהדרגה את השמנת, תוך כדי ערבוב כדי שהשמן והשמנת ישתלבו יחד
מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים.

במקביל מכינים את הפסטה לדרגת אל דנטה ומערבבים יחד, מקשטים עם פרמז'ן ומגישים.

עמרי פולק

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

תגובות