פסטה עם ברוקולי, בצל סגול וגבינת ריקוטה - פסטות ואיטלקי - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פסטה עם ברוקולי, בצל סגול וגבינת ריקוטה

מתכון שמשלב בין הרעננות הברוקולי, מתקתקות הבצל, רכות הריקוטה וחריפות הצ'ילי, ברוטב שקל מאוד להכין

4 מנות דרגת קושי: קל
פסטה ברוקולי
עמרי פולק

פסטה, כמו אורז ואטריות, היא כר פורה ליצירתיות של הבשלנים שמכינים אותה. זה ככל הנראה סוד הקסם שלה, ומה שהפך אותה לכל כך פופולרית ברחבי העולם. כל אחד יכול לבחור את הסוג שמתאים לו, להרכיב רוטב משלו, לצרף בין השניים והנה מנה מקורית. כך נולד המתכון הזה, שמשלב בין הרעננות הברוקולי, מתקתקות הבצל, רכות הריקוטה וחריפות הצ'ילי. כל אלו יחד מרכיבים רוטב שקל יחסית להכין, אך במקביל הוא עמוק בטעם שהוא מציע ביחס לכמות העבודה שנדרשת מכם.

_

עמרי פולק הוא בעל הבלוג שביתה איטלקית

5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

חבילת פסטה, עדיפות לפסטה קצרה (אני השתמשתי באורקייטה)

בצל סגול, חתוך לקוביות
2 ראשי ברוקולי, מפורקים לפרחים קטנים
250 גרם גבינת ריקוטה
שבבי צ'ילי, מלח ופלפל
2 כפות שמן זית/20 גרם חמאה

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל בשתי כפות שמן זית או 20 גרם חמאה, על אש בינונית עד שהוא מתרכך קלות.

במקביל חולטים את פרחי הברוקולי בסיר עם מים רותחים עד שהם מתרככים (כחמש דקות).

מוסיפים את הברוקולי אל המחבת עם הבצל, מתבלים במלח ופלפל ומעט שבבי צ'ילי (מי שלא אוהב חריפות קלה יכול לוותר או להמיר אותם במעט אגוז מוסקט טחון).

מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מלח עד לדרגת אל דנטה.

מוסיפים למחבת עם הבצל והברוקולי את גבינת הריקוטה ומערבבים עד שהיא עוטפת את שאר המרכיבים.

מוציאים כשליש מהתערובת לכלי נפרד וטוחנים עם בלנדר יד, תוך הוספת מעט ממי הבישול של הברוקולי/שמנת לבישול, עד לקבלת מרקם חלק.

זורקים פנימה את הפסטה ואת הרוטב הקרמי, מבשלים דקה נוספת תוך ערבוב ומגישים. מוזמנים לפזר מעל קצת פרמז'ן.

טיפים

טיפ קטן וחשוב: בלנדוור אופים את הרוזלך בטאבון, בבית ולמי שאין אחד כזה בחצר, אפשר להיעזר באבן פיצה ולהאריך את משך האפייה (עד להזהבה) לקבלת תוצאה ממכרת ומענגת.

מידת הקמח הרצויה במטבח הביתי היא כ-6 כוסות מדידה ושתי כוסות מים. אם הבצק דליל מדי, הוסיפו עוד קמח.

למתכונים לרוזלך במילויים מושחתים - כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות