פסטה עם ברוקולי, בצל סגול וגבינת ריקוטה

מתכון שמשלב בין הרעננות הברוקולי, מתקתקות הבצל, רכות הריקוטה וחריפות הצ'ילי, ברוטב שקל מאוד להכין

עמרי פולק
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פסטה ברוקולי
פסטה ברוקוליצילום: עמרי פולק
עמרי פולק
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות

פסטה, כמו אורז ואטריות, היא כר פורה ליצירתיות של הבשלנים שמכינים אותה. זה ככל הנראה סוד הקסם שלה, ומה שהפך אותה לכל כך פופולרית ברחבי העולם. כל אחד יכול לבחור את הסוג שמתאים לו, להרכיב רוטב משלו, לצרף בין השניים והנה מנה מקורית. כך נולד המתכון הזה, שמשלב בין הרעננות הברוקולי, מתקתקות הבצל, רכות הריקוטה וחריפות הצ'ילי. כל אלו יחד מרכיבים רוטב שקל יחסית להכין, אך במקביל הוא עמוק בטעם שהוא מציע ביחס לכמות העבודה שנדרשת מכם.

_

עמרי פולק הוא בעל הבלוג שביתה איטלקית

רכיבים

  • חבילת פסטה, עדיפות לפסטה קצרה (אני השתמשתי באורקייטה)
  • בצל סגול, חתוך לקוביות
  • 2 ראשי ברוקולי, מפורקים לפרחים קטנים
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • שבבי צ'ילי, מלח ופלפל
  • 2 כפות שמן זית/20 גרם חמאה

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל בשתי כפות שמן זית או 20 גרם חמאה, על אש בינונית עד שהוא מתרכך קלות.

במקביל חולטים את פרחי הברוקולי בסיר עם מים רותחים עד שהם מתרככים (כחמש דקות).

מוסיפים את הברוקולי אל המחבת עם הבצל, מתבלים במלח ופלפל ומעט שבבי צ'ילי (מי שלא אוהב חריפות קלה יכול לוותר או להמיר אותם במעט אגוז מוסקט טחון).

מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מלח עד לדרגת אל דנטה.

מוסיפים למחבת עם הבצל והברוקולי את גבינת הריקוטה ומערבבים עד שהיא עוטפת את שאר המרכיבים.

מוציאים כשליש מהתערובת לכלי נפרד וטוחנים עם בלנדר יד, תוך הוספת מעט ממי הבישול של הברוקולי/שמנת לבישול, עד לקבלת מרקם חלק.

זורקים פנימה את הפסטה ואת הרוטב הקרמי, מבשלים דקה נוספת תוך ערבוב ומגישים. מוזמנים לפזר מעל קצת פרמז'ן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ