פסטה ברוטב עגבניות לא לילדים - פסטות ואיטלקי - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פסטה ברוטב עגבניות לא לילדים

המקורות לפסטה ברוטב עגבניות שיכור מוודקה אינם ברורים, אבל המרכיבים דווקא כן: עגבניות, וודקה ושמנת

4 סועדים דרגת קושי: קל
פסטה ברוטב עגבניות שיכור מוודקה
עמרי פולק

מקורותיו של המתכון הספציפי לא ברורים. אין עדויות שיוכיחו כי שורשיו אכן איטלקיים, ויש הטוענים כי הוא פרי המצאתה של הקהילה האיטלקית בארה"ב, שם זכה לפופולאריות כבר משנות ה-70 של המאה הקודמת. אני נתקלתי בו באיחור אופנתי רק בתחילת שנות ה-2000, בספר הבישול הראשון שלי - "הנאות קטנות" של חנוך פרבר ז"ל.

אולי אין הסכמה לגבי המקורות שלו, אבל בכל הנוגע למרכיבים ישנה סוג אחידות - עגבניות, וודקה ושמנת. ב-Silver Spoon, אחד מספרי הבישול האיטלקיים המקיפים ביותר, מופיע מתכון שכולל גם חמאה וחתיכות של נקניק חזיר (Ham). ללא חתיכות הנקניק מתקבל רוטב עגבניות סמיך ועשיר עם רמיזה לטעמה של הוודקה. סוג כזה של רוטב עוטף בצורה כמעט מושלמת אטריות ארוכות ולכן גם החלטתי לסטות מהפסטה שנהוגה ללוות מתכון זה - פנה. השימוש המדוד בוודקה במתכון מחזק את הטעמים והארומות של שאר המרכיבים בגלל המבנה של מולקולות האלכוהול. לכן הרוטב לא באמת שיכור, אלא רק בעל טעמים מחוזקים תודות לוודקה.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 6

רכיבים

חבילת פסטה (הרוטב מתאים לפסטה ארוכה)

50 גרם חמאה
3 כפות רסק עגבניות
90 מ"ל (6 כפות) שמנת לבישול
60 מ"ל (4 כפות) וודקה
מלח ופלפל שחור
מעט בזיליקום קצוץ וגבינת פרמז'ן או פקורינו לקישוט

הוראות הכנה

מבשלים את הפסטה במים עם הרבה מלח עד לדרגת אל דנטה (כדקה פחות ממה שכתוב על האריזה).

במחבת עם שוליים עבים ממיסים את החמאה על אש בינונית ומוסיפים את רסק העגבניות, מעט מלח ופלפל שחור ומערבבים מספר דקות.

מוסיפים את השמנת והוודקה, מגבירים את האש ומערבבים עד שהאלכוהול שבוודקה מתאדה ומתקבל רוטב סמיך.

מנמיכים את האש, מוסיפים פנימה את הפסטה המוכנה ומערבבים היטב במשך כדקה.
מגישים עם מעט בזיליקום קצוץ וגבינת פרמז'ן/פקורינו מגורדת.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות