שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

פסטה ברוטב עגבניות לא לילדים

המקורות לפסטה ברוטב עגבניות שיכור מוודקה אינם ברורים, אבל המרכיבים דווקא כן: עגבניות, וודקה ושמנת

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פסטה ברוטב עגבניות שיכור מוודקה
פסטה ברוטב עגבניות שיכור מוודקהצילום: עמרי פולק
עמרי פולק
דירוג הגולשים
3 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים

מקורותיו של המתכון הספציפי לא ברורים. אין עדויות שיוכיחו כי שורשיו אכן איטלקיים, ויש הטוענים כי הוא פרי המצאתה של הקהילה האיטלקית בארה"ב, שם זכה לפופולאריות כבר משנות ה-70 של המאה הקודמת. אני נתקלתי בו באיחור אופנתי רק בתחילת שנות ה-2000, בספר הבישול הראשון שלי - "הנאות קטנות" של חנוך פרבר ז"ל.

אולי אין הסכמה לגבי המקורות שלו, אבל בכל הנוגע למרכיבים ישנה סוג אחידות - עגבניות, וודקה ושמנת. ב-Silver Spoon, אחד מספרי הבישול האיטלקיים המקיפים ביותר, מופיע מתכון שכולל גם חמאה וחתיכות של נקניק חזיר (Ham). ללא חתיכות הנקניק מתקבל רוטב עגבניות סמיך ועשיר עם רמיזה לטעמה של הוודקה. סוג כזה של רוטב עוטף בצורה כמעט מושלמת אטריות ארוכות ולכן גם החלטתי לסטות מהפסטה שנהוגה ללוות מתכון זה - פנה. השימוש המדוד בוודקה במתכון מחזק את הטעמים והארומות של שאר המרכיבים בגלל המבנה של מולקולות האלכוהול. לכן הרוטב לא באמת שיכור, אלא רק בעל טעמים מחוזקים תודות לוודקה.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

רכיבים

  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 90 מ"ל (6 כפות) שמנת לבישול
  • 60 מ"ל (4 כפות) וודקה

הוראות הכנה

מבשלים את הפסטה במים עם הרבה מלח עד לדרגת אל דנטה (כדקה פחות ממה שכתוב על האריזה).

במחבת עם שוליים עבים ממיסים את החמאה על אש בינונית ומוסיפים את רסק העגבניות, מעט מלח ופלפל שחור ומערבבים מספר דקות.

מוסיפים את השמנת והוודקה, מגבירים את האש ומערבבים עד שהאלכוהול שבוודקה מתאדה ומתקבל רוטב סמיך.

מנמיכים את האש, מוסיפים פנימה את הפסטה המוכנה ומערבבים היטב במשך כדקה.
מגישים עם מעט בזיליקום קצוץ וגבינת פרמז'ן/פקורינו מגורדת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ