מקרוני בגבינה - Macaroni & Cheese בתנור - פסטות ואיטלקי - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מקרוני בגבינה - Macaroni & Cheese בתנור

האופנה הלוהטת ביותר בארצות הברית היא להעלות מתהום הנשייה מתכונים ישנים וקלאסיים בהם מאפה של מקרוני קצרים בגבינות. הנה המתכון ל-Macaroni & Cheese של נירה רוסו

דרגת קושי: קל

האופנה הלוהטת ביותר בארצות הברית היא להעלות מתהום הנשייה מתכונים ישנים וקלאסיים כמו "טונה קסרול", שהיו מתכוני חובה במטבח של שנות ה-50 וה-60, והוכרו כ"כל-אמריקאיים".

ספגטי בכדורי בשר (and meatballs Spaghetti) הוא שילוב אמריקאי-איטלקי. המטבח האמריקאי אימץ את הספגטי ורוטב העגבניות האיטלקיים, אך תרם למנה את כדורי הבשר, שאף איטלקי לא יכיר בהם. המנה נוצרה במקור כמאכל מזין ובריא למעמד הצווארון הכחול. מאכל כלל-אמריקאי אחר הוא מאפה של מקרוני קצרים בגבינות (Macaroni & Cheese), שהוא יציר כלאיים איטלקי-ואספי המשלב בין פסטה לגבינת צ'דר. כיום מעניקים לו אשפי המטבח תחייה מחודשת. להלן מתכון עם שלושה סוגי גבינות. אל תשאלוני מדוע, אך חובה להשתמש במקרוני "פינות" קצרים (בצורת "ר").

6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 7

רכיבים

500 גרם מקרוני קצרים בצורת "ר", מיצרן איטלקי טוב

50 גרם חמאה או מרגרינה

מעט קמח

2 כוסות חלב

1 מכל שמנת מתוקה 15%

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ

2 כפות חרדל טוב

מלח ופלפל לפי הטעם

פלפל צ'ילי חריף או רוטב פלפלים חריף לפי הטעם (לא חובה)

150 גרם גבינה 5%

350 גרם גבינת צ'דר מגוררת

1/2 כפית פפריקה

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

2. משמנים תבנית פיירקס מלבנית, או תבנית עמוקה שתכולתה 2 ליטר וחצי.

3. מבשלים את המקרוני לפי הוראות היצרן. מסננים. שוטפים במים קרים ומחזירים לסיר.

4. בסיר נפרד ממיסים חמאה או מרגרינה ומוסיפים לה קמח. מערבבים לרביכה, ואז מוסיפים חלב, שמנת, בצל ירוק, חרדל, מלח, פלפל ופלפל חריף. מביאים לרתיחה תוך בחישה מתמדת.

5. מאדים כמה דקות ומסירים מהאש. מוסיפים לרוטב הסמיך את הגבינה 5% וגבינת צ'דר. מערבבים עם המקרוני ומעבירים לתבנית.

6. משטחים בתבנית, בוזקים על הבלילה את שארית הגבינה ואת הפפריקה.

7. אופים 30 דקות עד שמזהיב. בוזקים מיד גבינת פרמזן ומניחים לעמוד כ-10 דקות לפני ההגשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות